Voetjesacties Achterveld

In de week van de Veiligheid (11 t/m 17 oktober 2021) organiseren politie en gemeente weer een voetjesactie. Op dinsdagavond 12 oktober gaan verschillende groepjes de wijk Achterveld in om bewoners bewust te maken van de inbraakrisico’s die er zijn. Ook wordt het gesprek met bewoners aangegaan om, vooral tijdens de donkere dagen, extra waakzaam te zijn.

Voetjesactie
Tijdens de voetjesactie wordt gekeken naar zaken als niet afgesloten deuren en ramen en onvoldoende verlichting in/rondom woningen. Ook voor andere zaken is aandacht. Denk bijvoorbeeld aan alledaagse objecten in de openbare ruimte zoals containers en ladders die door kwaadwillende mensen gebruikt kunnen worden om een woning binnen te komen.

Meedoen
De politie en gemeente willen dit soort acties graag samen met inwoners uitvoeren. Heeft u tijd en interesse om samen met de politie en gemeente uw medebewoners bewust te maken van de inbraakrisico’s? En hier zelf misschien ook nog wel wat van te leren? Meld u dan aan! De avonden zijn van 19.00 uur tot 20:30 uur. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar j.vd.zanden@ijsselstein.nl onder vermelding van ‘voetjesactie’. Na uw aanmelding ontvangt u nog aanvullende informatie met onder andere de exacte locatie.

Informatie
Wilt u meer informatie over het voorkomen van een woninginbraak kijk dan op:
www.maakhetzeniettemakkelijk.nl