Wilma van de Werken nieuwe gemeentesecretaris IJsselstein

Wilma van de Werken
Vandaag, 4 mei 2021 heeft het College van Burgemeester en Wethouders mevrouw Wilma van de Werken met ingang van 1 juli a.s. benoemd als de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente IJsselstein. Het college is blij met het positieve oordeel van de Ondernemingsraad en de unanieme keuze van de advies- en selectiecommissie voor Wilma. Wilma is thans werkzaam als gemeentesecretaris voor de gemeente Scherpenzeel. Eerder heeft zij in diverse rollen als directeur, concerncontroller en manager gewerkt voor de gemeenten Wijk bij Duurstede en Utrecht. Als gemeentesecretaris is Wilma de eerste adviseur van burgemeester en wethouders en heeft zij de leiding over de ambtenaren.

Wilma kijkt ernaar uit om voor IJsselstein aan de slag te gaan: IJsselstein, een levendige stad met een bourgondisch karakter, een historisch centrum met woonwijken daaromheen. IJsselsteiners wonen, werken en leven met plezier in hun stad. Een ambitieus gemeentebestuur met zowel op bestuurlijk/politiek gebied als op bedrijfsvoering uitdagingen om aan te werken. Ik wil graag samen met de organisatie verder bouwen aan de toekomst van deze mooie stad: met elkaar, voor elkaar.

Ook burgemeester Patrick van Domburg is blij met de benoeming van Wilma als gemeentesecretaris.
Wilma is een warme en doortastende vrouw; een ervaren gemeentesecretaris/algemeen-directeur die met haar enthousiasme en visie veel kan betekenen voor IJsselstein. Wij hebben haar leren kennen als een inspirerend persoon, die overtuigend en besluitvaardig kan zijn. Daarnaast wil zij graag, samen met anderen, werken aan de doorontwikkeling van onze organisatie, onze stad en de regio. We kijken uit naar haar komst.

Wilma volgt Erik Luchtenberg op die per 1 januari 2021 vertrokken is als gemeentesecretaris. Piet van Elteren vult de functie van gemeentesecretaris tot 1 juli a.s. ad interim in.