Op donderdag 19 mei is het stadhuis gesloten in verband met een bijeenkomst voor alle medewerkers. Telefonisch zijn wij niet bereikbaar. Alleen voor spoedgevallen kunt u bellen met het calamiteitennummer 06 212 15 202. De receptie is wel geopend voor het afhalen van ID-kaarten, rijbewijzen en paspoorten.
 

Beleid en bekendmakingen

Op de pagina overheid.nl vindt u per gemeente de formele beleidsdocumenten. Maar bijvoorbeeld ook verordeningen, bestemmingsplannen, omgevingsvergunningen en verkeersbesluiten. De ruimtelijke plannen en bestemmingsplannen staan op de website ruimtelijkeplannen.nl

Hoe werkt het

Als u wilt weten wat de plannen zijn voor uw woonomgeving, gaat u naar overheid.nl 
U kiest het onderwerp waar u meer over wilt weten en vult uw postcode in. Dan ziet u of er bekendmakingen zijn voor die omgeving. 

Als u een bestemmingsplan zoekt, gaat u naar ruimtelijkeplannen.nl
Vul uw adres in en alle bestemmingsplannen worden zichtbaar.

Aanmelden e-mailservice

Wilt op de hoogte blijven van de plannen voor uw buurt? Meld u dan aan bij de e-mailservice van overheid.nl. Dan krijgt u onder meer berichten over ruimtelijke plannen, verordeningen, omgevingsvergunningen en verkeersbesluiten in uw buurt.

Meer weten

Alle bekendmakingen en verleende vergunningen staan op overheid.nl. 

Alle bestemmingsplannen van de gemeente IJsselstein vindt u op ruimtelijkeplannen.nl 

Berichten ontvangen?

Meld u dan aan bij de e-mailservice van overheid.nl

Hulp nodig?

Tegenwoordig kun je van alles regelen via het internet. Ook zaken doen met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig en zouden hier graag hulp bij krijgen. Bij Bibliotheek Lek & IJssel kan je terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid.

Veel dingen kun je via internet regelen met de overheid, bijvoorbeeld:

Belastingen en toeslagen
Zorg regelen
Werk zoeken
Rijbewijs verlengen
AOW aanvragen
Verkeersboetes betalen
En nog veel meer.

Je moet dan een DigiD hebben en met een computer kunnen omgaan. Veel mensen vinden dit lastig. We laten je graag zien waar je de informatie kan vinden en hoe het werkt.

U kunt de Bibiliotheek Lek & IJssel bereiken op telefoonnummer: 085-4835432.