Trouwen

Heeft u plannen om te trouwen? Voordat u kunt trouwen moet u uw voorgenomen huwelijk melden (in ondertrouw gaan). Doe dit op tijd bij de gemeente waar u wilt trouwen. U moet dan alle gegevens doorgeven van uzelf, uw partner en uw getuigen. Dat kan tot uiterlijk 2 weken voor de trouwdatum. Trouwt u in IJsselstein? Dan helpen wij u graag om er een onvergetelijke dag van te maken. U moet een paar dingen regelen met de gemeente. Dit geldt ook als u een geregistreerd partnerschap wilt aangaan. Er zijn verschillende officiële trouwlocaties in de gemeente: De Overtoom, het Historisch Stadhuis, Rivers Marnemoende, Bar brasserie Joris en de Steenen Kaamer. Trouwt u in een andere gemeente? Dan regelt u dat in de gemeente waar u gaat trouwen.

Beschrijving

Hoe werkt het

  • Maak een afspraak of neem telefonisch contact met ons op via 14030;
  • Komt u uit het buitenland? Dan hebben wij extra informatie nodig, neem telefonisch contact op via 14 030;
  • De periode tussen de melding en het huwelijk moet minimaal 14 dagen zijn. Maximaal is die periode 1 jaar. De melding van een voorgenomen huwelijk is gratis.
  • U mag zelf kiezen waar u trouwt in IJsselstein. Trouwt u niet op een officiële trouwlocatie? Dan moet deze plek door de gemeente als trouwlocatie worden aangewezen. Hier moet u extra voor betalen. U vraagt de trouwlocatie aan bij de gemeente, neem telefonisch contact op via 14 030.

Meenemen

Neem de identiteitsbewijzen van u en uw partner mee (dit moet nog geldig zijn) naar de huwelijksceremonie.

Trouwlocaties en kosten

Locatie Wanneer Kosten
Stadhuis Overtoom 1 Maandag t/m vrijdag € 388,55
  Zaterdag € 480,25
Historisch Stadhuis Maandag t/m vrijdag € 501,90
  Zaterdag € 593,60
*Marnemoende, Bar brasserie Joris en de Steenen Kaamer Maandag t/m vrijdag € 388,55
  Zaterdag € 480,25
**Stadhuis Overtoom 1, trouwzaal Maandagochtend om 09.00 uur of 09.30 uur kosteloos
Bijzonder huis Maandag t/m vrijdag € 388,55
  Zaterdag € 444,60

*Let op: Dit zijn de kosten die u voor het trouwen aan de gemeente betaalt. De kosten voor het gebruik van een locatie betaalt u aan de beheerder van de locatie.

**Alleen inwoners van IJsselstein kunnen kosteloos trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan in IJsselstein of als één van de partners in IJsselstein woont. Een kosteloos huwelijk of partnerschap vindt plaats in de trouwzaal aan de Overtoom 1. Er is geen ceremonie en de bijeenkomst duurt ongeveer 10 minuten. Er mogen maximaal 10 personen bij aanwezig zijn. Dit is inclusief het bruidspaar en de getuigen (minimaal 2 en maximaal 4 getuigen).

Overige producten Kosten
Huwelijksboekje geprint cremekleurige omslag € 19,90
Huwelijksboekje geprint luxe donkerblauwe omslag € 34,60

Meer weten

Op de website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie over trouwen, samenlevingscontract en geregistreerd partnerschap.