Openbaar Vervoer – Gratis advies, tips en reizen

De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen met het openbaar vervoer veilig en gemakkelijk kan reizen.

Beschrijving

Samen met de bibliotheek organiseert Doe mee met het OV een maandelijks OV-inloopspreekuur. Tijdens dit gratis spreekuur geven OV-ambassadeurs advies en tips geven aan 55-plussers over het reizen met de trein en bus. U hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bibliotheek.

Proefreizen

De ambassadeurs zijn vrijwilligers die u helpen langer zelfstandig te reizen en ervaren dat reizen met het openbaar vervoer niet moeilijk is. Dit doen ze door advies, tips en proefreizen aan te bieden. De proefreis maakt u samen met een ambassadeur. Door het te doen, blijkt het allemaal mee te vallen! Een uitje naar familie of een bekende, een bezoek aan het museum of een controle in het ziekenhuis is dan geen probleem meer.

Gratis reizen met bus en tram in provincie Utrecht

In heel 2024 reizen kinderen tot 12 jaar en 66-plussers met een laag inkomen gratis met de bus en tram in provincie Utrecht. Kinderen tot 12 jaar moeten begeleid worden door een volwassene in het OV en kunnen reizen zonder vervoersbewijs (OV-chipkaart). Hierover is meer te lezen op www.u-ov.info/kidsgratis. 66-plussers met een laag inkomen kunnen zich aanmelden voor een gratis abonnement op www.gratisreizenouderen.nl, hier staan ook de voorwaarden.

Spreekuur

De spreekuren zijn maandelijks in de Bibliotheek IJsselstein, Overtoom 7. De agenda staat op www.doemeemethetov.nl. Er is ook een telefonisch spreekuur. Dagelijks zitten OV-ambassadeurs klaar om OV-vragen te beantwoorden. Zij zijn bereikbaar op: 033 - 208 23 80

  • Maandag- t/m vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur
  • Dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur
  • Maandag- en woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur 

Gratis hulp bij andere digitale diensten

In de Bibliotheek IJsselstein is ook het gratis Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) te vinden. Daar kunt u hulp krijgen bij andere digitale diensten. Bijvoorbeeld het aanvragen van toeslagen, maar ook het aanvragen van een OV-chipkaart. U hoeft hiervoor ook geen lid te zijn van de bibliotheek. Kijk op www.bibliotheeklekijssel.nl/informatiepunt-digitale-overheid voor meer informatie.

OV