Lagebiezen 4 en 6

We onderzoeken of het mogelijk is om huizen te bouwen op Lagebiezen 4 en 6. De gemeente is eigenaar van deze locatie.

Beschrijving

Wat?

Deze (oude school)locatie is perfect voor woningbouw, omdat het dichtbij het centrum ligt. Ook zijn er voorzieningen zoals dagbesteding, een fysiotherapie en fietsenwinkel in de buurt. Het openbaar vervoer is op loopafstand bereikbaar.

De belangrijkste uitgangspunten voor het plan zijn:

  • Een mix van grondgebonden woningen en appartementen.
  • Maximaal 3 bouwlagen.
  • Bestaand groen blijft zo veel mogelijk behouden.
  • Aantal parkeerplaatsen volgens de parkeereisen van de gemeente.

Waarom?

In onze stad is er veel vraag naar woningen, vooral voor jongeren en ouderen. Tot 2030 willen we 2.500 nieuwe woningen bouwen, dat staat in onze Woonvisie. Door uitbreiding van het aantal woningen kunnen we het aantal inwoners in onze stad behouden. Maar ook voorzieningen zoals winkels en het theater.

Hoe?

We voeren verschillende onderzoeken uit en hebben samen met buurtbewoners een Nota van Uitgangspunten (pdf, 64,8 MB) geschreven. Hierin staan de voorwaarden voor het toekomstige ontwerpplan. Op 11 mei 2023 heeft de gemeenteraad de Nota van Uitgangspunten vastgesteld.

Wanneer?

De volgende stappen zijn het kiezen van een projectontwikkelaar (via een aanbesteding) en het maken van een definitief ontwerpplan. Daarna volgen de officiële procedures, zoals het aanpassen van het bestemmingsplan. Tijdens dit proces is het mogelijk om uw mening te geven.

Meer informatie

Als u vragen heeft of meer informatie wilt ontvangen, kunt u een e-mail sturen of bellen naar het algemene telefoonnummer 14 030.