Voorwerp plaatsen

U kunt gebruikmaken van gemeenteterrein, bijvoorbeeld voor het plaatsen van een container (grote afvalbak), steiger of ander voorwerp op de stoep of in het gras. U moet dit bij de gemeente melden als het gebruik van de openbare ruimte niet langer duurt dan 10 dagen. Zorg ervoor dat u de melding minstens 14 (kalender)dagen voor het plaatsen van het voorwerp doet.

Beschrijving

Stuur de melding naar info@ijsselstein.nl. Plaats in het onderwerp van de mail 'Voorwerp plaatsen op gemeenteterrein'. Geef in de mail duidelijk aan waar u welk voorwerp plaatst, de begin- en einddatum. Door op het mailadres te klikken wordt het onderwerp automatisch gevuld.

Langer dan 10 dagen

Wilt u langer dan 10 dagen gebruikmaken van gemeenteterrein, vraag een ontheffing aan.

Ontheffing aanvragen

Voorwerp plaatsen in en rondom de binnenstad

Voor het gebruik van gemeenteterrein in of rondom de binnenstad moet u een ontheffing aanvragen. Ook als het korter dan 10 dagen duurt.

Ontheffing aanvragen

Voorwerp plaatsen op eigen grond

Op uw eigen terrein heeft u geen ontheffing nodig. U hoeft ook geen melding te doen.

Kosten

  • Voor het in behandeling nemen van uw aanvraag rekenen we € 99,95. Bij een afwijzing betaalt u het bedrag dat bij de ontheffing hoort.
  • Toeslag extra voorwerp (bijvoorbeeld een dixi, hoogwerker of schaftkeet): eenmalig € 7,25 per voorwerp.
  • Blijft een voorwerp langer dan een week staan, dan wordt het bedrag per 2 maanden verhoogd met € 14,50.

Hoe lang duurt het?

Het in behandeling nemen van uw aanvraag kost minimaal 3 weken. Als u de aanvraag zo snel mogelijk indient, vergroot u de kans dat deze op tijd wordt afgehandeld.