Gevonden of verloren

Heeft u iets gevonden? Of bent u iets verloren? Als u in de gemeente iets verliest, of vindt, kunt u naar het stadhuis komen voor hulp. U mag het gevonden of verloren voorwerp ook digitaal melden.

Beschrijving

Gevonden voorwerp online melden Verloren voorwerp online melden

Voorwerp gevonden?

U kunt het voorwerp zelf bewaren voor de eigenaar. U meldt uw vondst via aanmeldingsformulier gevonden voorwerp. Meldt de eigenaar zich binnen 1 jaar? Dan geeft u het voorwerp terug aan de eigenaar. Doet de eigenaar dit niet? Dan bent u de nieuwe eigenaar van het voorwerp. U kunt het voorwerp ook afgeven op het stadhuis.

  • Heeft u een fiets gevonden? Meld dit online via melding openbare ruimte.
  • Heeft u sleutels gevonden? Tijdens de openingstijden kunt u deze afgeven bij de receptie van het stadhuis.

Identiteitsbewijs gevonden?

Dit mag u niet zelf bewaren. Breng het naar het stadhuis.

Voorwerp verloren?

Bent u een voorwerp kwijt? Meldt dit dan op via het aanmeldingsformulier verloren voorwerp. Als u de melding print, dan kunt u die gebruiken als bewijs voor uw verzekering.

  • Bent u sleutels verloren? Tijdens de openingstijden kunt u bij de receptie informeren of ze gevonden zijn.
  • Fiets weg? Mogelijk is die in het fietsendepot. Kijk dan eens op www.verlorenofgevonden.nl.

Identiteitsbewijs verloren?

Bent u uw rijbewijs, paspoort of identiteitskaart verloren? Maak een afspraak bij de gemeente om een nieuw document aan te vragen. Op het stadhuis ondertekent u een verklaring van vermissing. U hoeft dus geen aangifte te doen bij de politie. Als u later uw oude identiteitsbewijs alsnog vindt, is dit helaas niet meer geldig. Lever het in bij de gemeente, dan zorgen wij dat het vernietigd wordt. Verliest u uw paspoort in het buitenland? Dan doet u wel aangifte. Doe dat bij de politie ter plaatse.

Ergens anders iets verloren?

Weet u niet zeker of u het voorwerp in IJsselstein bent verloren? Kijk dan eens op www.verlorenofgevonden.nl. U vindt hier een overzicht van gevonden en verloren voorwerpen in meer dan 250 Nederlandse gemeenten.