Parkeren

De gemeente zorgt voor voldoende parkeerplaatsen voor bewoners, bedrijven, winkeliers en hun bezoek. In de binnenstad en in sommige wijken is er betaald parkeren.

Beschrijving

Op straat in en rondom de binnenstad geldt betaald parkeren. Parkeren in de garages Eiteren en Overtoom is de eerste twee uur gratis.

Het vergunningengebied is opgedeeld in drie zones (Centrum, Schil en de Woonwerkparkeerzones). Woont, werkt of bezoekt u vanuit uw zorgfunctie een of meerdere van deze gebieden, dan kunt u een parkeervergunning aanvragen via ijsselstein.parkeer.nl.

Parkeergebieden IJsselstein

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Parkeerbelasting

De parkeerbelastingen worden behandeld door een externe organisatie: P1. De kosten van de naheffingsaanslagparkeerbelasting bedragen € 72,90. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.overheid.nl.

Bezwaar belasting

Heeft u bezwaar tegen de leges? Dien binnen zes weken na de dagtekening van de door u ontvangen belastingaanslag bezwaar in. Het bezwaarschrift moet de redenen van uw bezwaar bevatten. Stuur ook de aanslag waar het om gaat als bijlage mee.

Online bezwaar indienen

Meer informatie

Heeft u vragen over betaald parkeren in de gemeente IJsselstein? Bel 088- 126 14 60 of mail parkeerserviceijsselstein@p1.nl.