Parkeren

De gemeente zorgt voor voldoende parkeerplaatsen voor bewoners, bedrijven, winkeliers en hun bezoek. In een aantal gebieden is parkeren voor bewoners alleen mogelijk met een vergunning. In de binnenstad en in sommige wijken is er betaald parkeren.

Beschrijving

Parkeervergunning

Het vergunningengebied is opgedeeld in 3 zones (Centrum, Schil en de Woonwerkparkeerzones). Woont, werkt of bezoekt u vanuit uw zorgfunctie een of meerdere van deze gebieden? Dan kunt u een parkeervergunning of een abonnement voor een parkeergarage aanvragen bij parkeerservicebureau P1 via ijsselstein.parkeer.nl. Hoeveel vergunningen u krijgt ziet u op het moment dat u de aanvraag doet. Dit hangt onder andere af van of u een eigen parkeerplaats heeft.

Parkeren in de binnenstad voor bezoekers

De binnenstad van IJsselstein is autoluw. Dit betekent dat alle bestemmingen bereikbaar zijn, maar doorgaand verkeer niet mogelijk is. In sommige gevallen kunt u wel een ontheffing krijgen.

Eerste 2 uur gratis parkeren in de parkeergarages

In de parkeergarages Overtoom en Eiteren kunt u de eerste 2 uur gratis parkeren. Daarna betaalt u het normale tarief.
Parkeer gratis in de parkeergarages op:

  • maandag t/m donderdag én zaterdag tussen 18.00 uur en 09.00 uur
  • vrijdag (koopavond) na 21.00 uur
  • zon- en feestdagen de gehele dag
  • en geldt een minimale verblijfstijd van 4 minuten

Parkeren op straat en het Podium

De eerste 2 uur gratis parkeren geldt niet op straat en op het Podium. Hier geldt het tarief voor straatparkeren van maandag t/m zaterdag van 9.00 - 18.00 uur en vrijdag (in verband met koopavond) van 18.00 - 21.00 uur. Op zondagen en officiële feestdagen betaalt u niet voor het parkeren op straat en het Podium.

Gehandicaptenparkeerkaart

Met uw gehandicaptenkaart mag u overal in IJsselstein onbeperkt en gratis parkeren op betaalde parkeerplaatsen. Alleen in parkeergarages moet u betalen. In de binnenstad vindt u op de volgende plekken gehandicaptenparkeerplaatsen: Schuttergracht, Vingerhoekhof, Kloosterhof, Podium en Kronenburgplantsoen ter hoogte van nummer 12 en 18.

Vraag een gehandicaptenparkeerkaart aan bij parkeerservicebureau P1.

Meer informatie

Vergunningen

Abonnementen

Parkeerbon

Gehandicaptenparkeerplaats

Autoluwe binnenstad