Paspoort en identiteitskaart

 • Paspoort aanvragen

  Een paspoort is een officieel reisdocument. Daarnaast kunt u met een paspoort laten zien wie u bent (identificatie) en kunt u reizen naar elk land in de wereld. Maak hiervoor online een afspraak bij de gemeente.

 • Identiteitskaart (ID-kaart) aanvragen

  Voor iedereen van 14 jaar en ouder geldt een identificatieplicht. U moet zich dus kunnen legitimeren als iemand daarom vraagt. Een identiteitskaart is makkelijk mee te nemen en goedkoper dan een paspoort. U kunt er alleen niet naar alle landen van de wereld mee reizen.

 • Tweede paspoort

  Als u veel reist (bijvoorbeeld voor uw werk), is een tweede paspoort soms handig. Bijvoorbeeld als u landen bezoekt die met elkaar in conflict zijn. Een stempel van het ene land in uw paspoort kan in een ander land voor problemen zorgen. Met een tweede paspoort reist u makkelijker.  U vraagt dit persoonlijk aan en haalt het ook persoonlijk af in het stadhuis.

 • Zakenpaspoort

  Als u veel reist, kunt u overwegen een zakenpaspoort aan te schaffen. Dit document heeft 64 bladzijden, terwijl het nationaal paspoort 34 bladzijden heeft. De extra bladzijden bieden meer ruimte voor visa en voor in- en uitreisstempels. Uw reisdocument is na 5 werkdagen klaar.

 • Vluchtelingenpaspoort

  Bent u een vluchteling, ook officieel volgens de IND? Dan kunt u een vluchtelingenpaspoort aanvragen. U kunt ermee naar het buitenland reizen, maar niet naar uw land van herkomst. Vraag een vluchtelingenpaspoort aan bij de gemeente. Maak hiervoor een afspraak en kom persoonlijk langs.

 • Vreemdelingenpaspoort

  Woont u in Nederland, maar heeft u geen Nederlandse nationaliteit? En kunt u geen paspoort aanvragen bij het land waar u vandaan komt? Dan kunt u een vreemdelingenpaspoort aanvragen. Hier zijn wel regels aan verbonden. Maak een afspraak met de gemeente om een vreemdelingenpaspoort aan te vragen.