Verhuizen, migratie en naturalisatie

 • Verhuizen vanuit het buitenland naar Nederland

  Verhuist u vanuit het buitenland naar de gemeente IJsselstein? Of bent u het komende half jaar minimaal 4 maanden in Nederland? Dan moet u zich binnen 5 dagen na aankomst inschrijven. Maak hiervoor een afspraak bij de gemeente.

 • Verhuizen

  Verhuist u binnen IJsselstein? Of komt u in IJsselstein wonen? U kunt uw verhuizing doorgeven vanaf 4 weken voor de verhuizing, tot 5 dagen erna. Geeft u de verhuizing later door? Dan is de datum waarop u de verhuizing doorgeeft, ook uw officiële verhuisdatum.

 • Briefadres

  Een briefadres is een tijdelijk adres waar u post wilt ontvangen omdat u geen vaste woonadres heeft. Bijvoorbeeld omdat u een korte periode tussen twee woningen moet overbruggen.

 • Verzoek tot adresonderzoek

  Krijgt u post voor mensen die niet (meer) op uw adres wonen, dan staan zij misschien nog op uw adres ingeschreven. Vraag schriftelijk een adresonderzoek aan bij de gemeente.

 • Verhuizen naar het buitenland – emigreren

  Als u langer dan 8 maanden naar het buitenland verhuist, moet u dit doorgeven aan de gemeente. Dit moet u uiterlijk 5 dagen voor vertrek doen, of op de dag van vertrek zelf. Als niet iedereen op het oude adres tegelijkertijd vertrekt, moeten alleen de vertrekkende personen naar het Klantcontactcentrum van de gemeente komen om hun emigratie door te geven. Anders kunt u de emigratie ook online doorgeven.

 • Nederlander worden

  Krijgt u de Nederlandse nationaliteit? Dan krijgt u een uitnodiging om naar de naturalisatieceremonie te komen. U kunt een Nederlands paspoort of identiteitskaart aanvragen als u Nederlander bent.