Geldzaken ordenen en schulden

Schulden zijn snel gemaakt en kunnen snel een groot probleem worden. De juiste hulp kan dit voorkomen. Leer beter om te gaan met uw geldzaken. Kom sneller uit de zorgen en krijg weer rust. Bekijk hier meer over waar u terecht kunt. Ook als er dus (nog) geen sprake is van schulden.

Beschrijving

Financiën op orde

De dienst Financiën op Orde heeft als doel mensen te helpen bij het op orde krijgen en houden van hun (financiële) administratie. Dit gebeurt om problemen zoals schulden te voorkomen of juist te helpen als de problemen al zijn ontstaan. We werken aan de zelfredzaamheid van de burger en staan naast iemand om dit voor elkaar te krijgen. Voor meer informatie en voorwaarden zie Financiën op orde.

Schuldhulpverlening

Als u geldproblemen heeft, kan de juiste hulp ervoor zorgen dat uw problemen niet groter worden. U komt dan sneller uit de zorgen en krijgt weer rust.
U kunt óók bij ons terecht als er (nog) geen sprake is van schulden. Lees meer op Schuldhulpverlening.

Geldfit

Wij werken samen met Geldfit om mensen grip op hun geld te geven. IJsselsteiners kunnen gebruikmaken van de website geldfit.nl of bellen met 0800 - 8115 (gratis en anoniem mogelijk) voor een persoonlijk advies. Door praktische artikelen en korte tests op geldfit.nl krijgt u inzicht in uw financiële situatie. Dit verschilt van tips tot concrete organisaties die u verder kunnen helpen, zoals Stichting Pulse, energiecoaches of Werk en Inkomen Lekstroom (WIL).