Hulp bij uitgaven voor uw kinderen

Met kinderen komen veel uitgaven. Lukt het niet om alle rekeningen te betalen of wilt u uw kind meer geven maar past dat niet in uw budget? Bekijk dan de regelingen die er zijn voor hulp bij uitgaven voor uw kinderen.
 

Beschrijving

Stichting Leergeld

Stichting Leergeld biedt kinderen van 4 tot 18 jaar de kans deel te nemen aan activiteiten binnen of buiten school. Bijvoorbeeld schoolreisjes, sport of muziekles. U meldt zelf uw kind(eren) aan bij Stichting Leergeld
Voor meer informatie en voorwaarden zie Stichting Leergeld IJsselstein.

Studietoeslag

Volg je een studie of opleiding? En heb je een arbeidshandicap waardoor het moeilijk is een bijbaan te hebben? Dan kun je misschien individuele studietoeslag krijgen. De studietoeslag is een netto bedrag per maand. Het is een financieel steuntje in de rug.
Voor meer informatie en voorwaarden zie Studietoeslag.

Tegemoetkoming kosten kinderopvang

Wanneer u gebruik maakt van kinderopvang, kunt u via de Belastingdienst kinderopvangtoeslag aanvragen. In sommige gevallen heeft u daarnaast recht op een tegemoetkoming kosten kinderopvang van uw gemeente. U vraagt de tegemoetkoming aan via het aanvraagformulier. Hierin staan ook de voorwaarden beschreven.
Voor meer informatie en voorwaarden zie Tegemoetkoming kosten kinderopvang.

Tegemoetkoming kosten kinderopvang op basis van sociaal-medisch indicatie

Heeft u, uw partner of uw kind lichamelijke, psychische of sociale problemen? En kunt u daardoor -tijdelijk- niet altijd voor uw kind(eren) zorgen? Of heeft uw kind tijdelijk kinderopvang nodig? En is er niemand in uw omgeving die u kan helpen?
Dan is kinderopvang misschien nodig. WIL kan u mogelijk helpen met een geldbedrag voor de kosten van de kinderopvang door uw situatie. Dit noemen wij kinderopvang bij een sociaal-medische indicatie (SMI).
Voor meer informatie en voorwaarden zie Tegemoetkoming kosten kinderopvang op basis van sociaal-medische indicatie.

Kinderopvangtoeslag

Kunt u vanwege uw werk niet op de kinderen passen en hebt u daarom kinderopvang nodig? Dan kunt u kinderopvangtoeslag aanvragen. Dit is een bijdrage in de kosten van de opvang. Voor meer informatie en voorwaarden zie Kinderopvangtoeslag.

Kindgebondenbudget

Kindgebonden budget is een bijdrage in de kosten voor uw kinderen tot 18 jaar. Die krijgt u naast de kinderbijslag. Hebt u al een toeslag? Dan krijgt u vanzelf kindgebonden budget, als u er recht op hebt. Krijgt u geen kindgebonden budget en denkt u er wel recht op te hebben? Dan kunt u het zelf aanvragen. Voor meer informatie en voorwaarden zie Kindgebondenbudget.