Energiebesparing

Energie besparen is goed voor het comfort, uw portemonnee en het milieu. U kunt energie besparen door slim om te gaan met uw energieverbruik, uw woning beter te isoleren, zonnepanelen te plaatsen en/of voor duurzame verwarming te kiezen.

Beschrijving

Zelf aan de slag

Wil je energie besparen, maar kun je wel wat hulp gebruiken? Ontdek waar u terecht kunt voor hulp en advies:

  • Bezoek het Energieloket Jouw Huis Slimmer. Hier vindt u het laatste nieuws over de energietransitie in IJsselstein en informatie over het verduurzamen van uw woning, subsidies en financieringen, lokale initiatieven, activiteiten en bedrijven uit de regio.
  • Wilt u een deskundig adviseur spreken? U kunt zonder afspraak terecht bij het 'Inloopspreekuur energie besparen en opwekken' in de bibliotheek. Dat kan op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. Een energieadviseur helpt u daar vrijblijvend op weg. Kom alles te weten over beschikbare subsidies, financiering en het verbeteren van het binnenklimaat of het verminderen van de CO2-uitstoot. U kunt ook telefonisch, via WhatsApp of e-mail contact opnemen met het energieloket als u geen tijd heeft of gezondheidsklachten heeft.
  • Inwonersinitiatief Klimaatnatuurlijk IJsselstein (KNIJ) heeft een 'energiebieb' met kleine energiebesparende maatregelen en verschillende meters die u kunnen helpen bij het maken van keuzes.
  • Voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) is er een Adviespunt VvE dat ondersteunt bij het verduurzamen van hun appartementencomplex. Het adviespunt biedt gratis advies bij het zetten de eerste stap naar verduurzaming. Zij worden voorbereid op het hele verduurzamingsproces, krijgen een praktische routekaart en ook inzicht in de landelijke subsidie waar ze gebruik van kunnen maken. Hierdoor kunnen VvE's gemakkelijker stappen zetten richting een energiezuinige toekomst. Kijk snel op www.adviespunt-vve.nl.
  • Inwoners met een laag inkomen die energietoeslag hebben gekregen, kunnen zich aanmelden voor een gratis-adviesgesprek met een energiecoach.