Energiebesparing

Energie besparen is goed voor het comfort, uw portemonnee en het milieu. U kunt energie besparen door slim om te gaan met uw energieverbruik, uw woning beter te isoleren, zonnepanelen te plaatsen en/of voor duurzame verwarming te kiezen.

Beschrijving

Zelf aan de slag

Bezoek het Energieloket Jouw Huis Slimmer. Hier vindt u het laatste nieuws over de energietransitie in IJsselstein en informatie over het verduurzamen van uw woning, subsidies en financieringen, lokale initiatieven, activiteiten en bedrijven uit de regio.

Wilt u een deskundig adviseur spreken? U kunt zonder afspraak terecht bij het 'Inloopspreekuur energie besparen en opwekken' in de bibliotheek. Dat kan op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. Een energieadviseur helpt u daar vrijblijvend op weg. Kom alles te weten over beschikbare subsidies, financiering en het verbeteren van het binnenklimaat of het verminderen van de CO2-uitstoot. U kunt ook telefonisch, via WhatsApp of e-mail contact opnemen met het energieloket als u geen tijd heeft of gezondheidsklachten heeft.

Daarnaast heeft het inwonersinitiatief KNIJ een 'energiebieb' met kleine energiebesparende maatregelen en verschillende meters die u kunnen helpen bij het maken van keuzes.