Veiligheid

Gemeente, handhavers en politie werken nauw samen om IJsselstein nog veiliger te maken. Maar u kunt ook zelf dingen doen om uw buurt veiliger te maken.

 • Veilige wijk

  Wilt u zich graag veiliger voelen in uw buurt of wilt u zorgen dat uw buurt veiliger wordt? Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door uw woning of auto beter te beveiligen, preventieve maatregelen te nemen tegen cybercriminaliteit of deel te nemen in een veiligheidsbuurtapp.

 • Digitaal Opkopers Loket en -Register

  Handelt u in tweedehands goederen? Dan bent u verplicht om u bij de gemeente aan te melden als handelaar. Bijvoorbeeld als u handelt in tweedehands fietsen, mobiele telefoons, laptops of sieraden inkoopt.

 • Inbraak en diefstal

  Gemeente en politie werken nauw samen om IJsselstein nog veiliger te maken. Eén van de prioriteiten is het terugdringen van het aantal woninginbraken en autokraken. Hoewel nooit helemaal te voorkomen, kunt ook u de kans op een inbraak verminderen.

 • Ondermijning

  Ondermijning is een verzamelnaam voor verschillende vormen van criminaliteit die vaak verborgen blijft. Het gaat dan bijvoorbeeld om illegale hennepteelt, drugshandel, geld witwassen, mensenhandel, bedreiging, intimidatie en vastgoedfraude.