Verhuur volkstuinen

De gemeente beheert het volkstuinencomplex aan de Noord IJsseldijk en verhuurt volkstuinen van ongeveer 100 m2. Op dit moment zijn er geen volkstuinen vrij.

Beschrijving

In verband met een wachtlijst van meer dan 20 personen, is het op dit moment ook niet mogelijk om op de wachtlijst geplaatst te worden. Zodra er plek is, komt het inschrijfformulier online beschikbaar.

Hoe werkt het

  • Heeft u een wijziging of wilt u opzeggen? Geef dit schriftelijk door aan de gemeente
  • Wilt u overdragen? U mag uw volkstuin niet overdragen aan iemand anders of aan een bekende. De gemeente werkt met wachtlijsten. Zodra er een volkstuin vrij komt, wordt deze toegewezen aan de eerstvolgende op de wachtlijst.

Kosten

De huur van een volkstuin bedraagt in 2023 € 1,20 per m2. Jaarlijks wordt dit tarief verhoogd met de Consumentenprijsindex (CPI), ontleend aan het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek).

Meer weten

Alle regels staan in de huurovereenkomst die door u en de gemeente wordt ondertekend. De contactgroep tuinderscomplex Noord-IJsseldijk heeft een website. Geïnteresseerden kunnen hier een kijkje nemen: www.volkstuin-ijsselstein.nl. Voor meer informatie over de verhuur van volkstuinen, neemt u contact op met de gemeente via 14 030.