Woonurgentie aanvragen

Bent u dringend op zoek naar een woning in IJsselstein? Vraag een urgentieververklaring aan bij het Vierde Huis. Zij behandelen de urgentie aanvragen voor de gemeente IJsselstein.

Beschrijving

Een urgentieverklaring is bedoeld voor mensen die in een noodsituatie zitten en dringend een andere woning nodig hebben. Wat kan een noodsituatie zijn? Denk aan: relatiebeëindiging in combinatie met de dagelijkse zorg voor minderjarige kinderen, financiële problemen buiten uw schuld om of medische problemen.

Website Het Vierde Huis

Wanneer kan ik urgentie aanvragen?

Voor een urgentieverklaring moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • U bent minimaal 18 jaar oud;
  • U bent minimaal 1 jaar onafgebroken ingezetene van de gemeente IJsselstein;
  • U beschikt over een zelfstandige woonruimte;
  • Een verhuizing binnen 6 maanden is noodzakelijk;
  • U heeft een betaalde inschrijving bij WoningNet en reageert passend op het woningaanbod;
  • Uw belastbaar gezinsinkomen voor 2021 is lager dan € 51.198,-

Hoe lang duurt het

Na ontvangst van uw complete aanvraag, krijgt u binnen 8 weken schriftelijk bericht met het besluit over uw aanvraag. Is de aanvraag niet compleet aangeleverd, dan krijgt u het verzoek de aanvullende stukken aan te leveren. De termijn van 8 weken wordt dan opgeschort. Vraagt u op medische gronden een urgentie aan, dan wordt u misschien opgeroepen door een keuringsarts. U krijgt hier schriftelijk bericht van.

Meer informatie

Het Klantcontactcentrum van WoningNet geeft algemene informatie namens Het Vierde Huis. Het Klantcontactcentrum is bereikbaar op 0900 - 260 00 60 (gebruikelijke belkosten) van maandag tot en met vrijdag, 8:00 tot 17:00 uur. U kunt ook een bericht sturen via het contactformulier.