Hulp in huishouden

Lukt het u niet om uw woning schoon te houden en heeft u niemand die u hierbij kan helpen?

Beschrijving

Het Team Sociaal Domein gaat graag samen met u op zoek naar een oplossing. Hierbij richten ze zich eerst op uw eigen kracht. Wat kunt u zelf nog of met hulp van uw omgeving. Mocht dit niet voldoende zijn, dan is er bijvoorbeeld huishoudelijke ondersteuning vanuit de Wmo. Deze is erop gericht om uw huishouden op orde te hebben/houden. Een zorgaanbieder helpt u het gewenste resultaat te bereiken. Er is keuzevrijheid in zorgaanbieders waar de gemeente afspraken mee heeft. Voor een actuele lijst met aanbieders kunt u contact opnemen met het Team Sociaal Domein.

Eigen bijdrage

Voor hulp bij het huishouden betaalt u een eigen bijdrage. U betaalt de eigen bijdrage aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Meer informatie hierover vindt u op www.hetcak.nl.

Subsidie voor een schoon huis

U kunt ook kiezen voor het ontvangen van een eenmalig bedrag van € 750, voor één jaar. Met deze subsidie kunt u zelf regelen hoe u uw huishoudelijke ondersteuning krijgt. U kunt de subsidie aanvragen via uw ondersteuningsplan. Heeft u deze nog niet of wilt u meer weten over de subsidie en de voorwaarden? Neem contact op met het Team Sociaal Domein.