Hulp in huishouden

Lukt het u niet om uw woning schoon te houden? Er zijn verschillende mogelijkheden om hulp te krijgen.

Beschrijving

Zelf huishoudelijke hulp regelen

U kunt zelf schoonmaakhulp inhuren of een schoonmaakbedrijf. In IJsselstein leveren verschillende bedrijven en mensen die voor zichzelf werken huishoudelijke hulp. U kunt uw familie of vrienden vragen of zij een goede huishoudelijke hulp kennen. U kunt ook online op zoek gaan.

Hulp via de thuiszorg

Thuiszorg helpt u ook in uw huishouden als u ook hulp nodig heeft bij het verzorgen of verplegen van uzelf. Thuiszorg krijgt u vergoed via uw zorgverzekering. Via uw huisarts kunt u in contact komen met een wijkverpleegkundige, die onderzoekt wat u nodig heeft.

Intensieve zorg thuis

Heeft u intensieve verzorging of verpleging nodig? Dan kan het zijn dat het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) verantwoordelijk is voor huishoudelijke hulp. Hiervoor moet u een Wet langdurige zorg indicatie aanvragen. Meer informatie daarover vindt u op deze pagina.

Hulp bij het vinden van een oplossing

Het Team Sociaal Domein gaat graag samen met u op zoek naar een oplossing. Hierbij richten ze zich eerst op uw eigen kracht. Dit betekent wat u zelf nog kan en waar uw omgeving u kan helpen, bijvoorbeeld uw familie of vrienden.

€ 750,00 voor een schoon huis

U kunt ook kiezen voor het ontvangen van een eenmalig bedrag van € 750,00 voor één jaar. Met deze subsidie kunt u zelf regelen hoe u uw huishoudelijke ondersteuning krijgt. U kunt de subsidie aanvragen via uw ondersteuningsplan. Heeft u deze nog niet of wilt u meer weten over de subsidie en de voorwaarden? Neem contact op met het Team Sociaal Domein.

Eigen bijdrage

Als er geen enkele andere manier is om uw woning schoon te houden is er huishoudelijke ondersteuning vanuit de Wmo. Deze hulp is voor de IJsselsteiners die het echt nodig hebben. Een zorgaanbieder helpt om het gewenste resultaat te bereiken. Er is keuzevrijheid in zorgaanbieders waar de gemeente afspraken mee heeft. Het Team Sociaal Domein heeft een actuele lijst van aanbieders. Voor hulp bij het huishouden vanuit de Wmo betaalt u een eigen bijdrage. U betaalt de eigen bijdrage aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Meer informatie hierover vindt u op www.hetcak.nl.