Vertrouwenspersoon en klachten

Wilt u met een onafhankelijk persoon praten over hoe regelingen in elkaar zitten, wat u kunt verwachten of wat uw rechten zijn? Of heeft u klachten over de gemeente?

Beschrijving

Komt u er met uw contactpersoon van de gemeente niet uit? Of bent u ontevreden over het gedrag van een collegelid (burgemeester of wethouder) van de gemeente? Dan kunt u een klacht indienen.

Vertrouwenspersonen Jeugdstem

Specifiek gericht op kinderen, jongeren en hun ouders, de vertrouwenspersonen van Jeugdstem zijn er voor inwoners die te maken hebben met de jeugdzorg. Met de vertrouwenspersonen van Jeugdstem, voorheen Stichting AKJ (Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg), kunnen kinderen, jongeren, ouders of pleegouders in vertrouwen iets bespreken. Dus zonder dat een ander te horen krijgt wat er is besproken. Ze kunnen ook informatie geven over hoe de jeugdzorg in elkaar zit, wat u kunt verwachten, wat uw rechten zijn, hoe u een gesprek op gang kunt brengen als iets u dwarszit, en hoe u een klacht kunt indienen. Daarbij geldt altijd: u bepaalt wat er gebeurt. Het enige dat de vertrouwenspersoon doet is u zo goed mogelijk adviseren en ondersteunen. Op de website van Jeugdstem staat meer informatie over wat zij aanbieden en hoe u contact met ze op kunt nemen.