Aanleg gasleiding Montfoort - Molenland

Vanaf half april legt Gasunie een nieuwe gasleiding aan. Deze leiding loopt vanaf Utrecht onder andere door Montfoort, IJsselstein, Lopik en Vijfheerenlanden. De leiding eindigt bij het regelstation in Hoornaar, gemeente Molenlanden.

Het kabinet heeft besloten om tegen 2030 volledig te stoppen met het gebruik van gas uit Groningen. Dit betekent dat grote bedrijven moeten overstappen naar alternatieve energiebronnen. Een optie hiervoor is het gebruik van hoogcalorisch gas (H-gas). De nieuwe gasleiding vervoert H-gas en wordt door de energiecentrale van Eneco gebruikt voor het maken van elektriciteit.

Fietspad naar Montfoort afgesloten

De aanleg van de gasleiding vindt grotendeels plaats in het buitengebied. Veel schoolgaande kinderen maken gebruik van de Knollemanshoek, Achtersloot en Stuivenbergweg. Daarom is besloten dat vrachtverkeer voor de werkzaamheden buiten de spits zal rijden.

Wat merk je van de werkzaamheden?

  • De werkzaamheden starten half april in de gemeente Montfoort;
  • Tijdens de werkzaamheden zijn er meer verkeersbewegingen door werkverkeer;
  • Het fietspad tussen de Stuivenbergweg en Blokland is afgesloten van half april tot begin augustus;
  • Volgens de huidige planning zijn de werkzaamheden eind augustus klaar;
  • Tijdens de werkzaamheden kun je gewoon gas blijven gebruiken.

Bekijk hier een technische kaart van de werkzaamheden.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem contact op met Barend Zuidbroek, adviseur Omgevingsmanagement bij Gasunie via telefoonnummer 050 - 521 1800 of bij voorkeur per e-mail b.zuidbroek@gasunie.nl.