Nieuws

Blijf op de hoogte! Keer regelmatig terug naar deze pagina. Wij geven tips, delen mooie verhalen over het stadje en meer. Tip: maak gebruik van de RSS-feed.

 • Steun Energiecrisis voor ondernemers, verenigingen en stichtingen.

  30 maart 2023

  De gemeente IJsselstein treft dit jaar extra financiële maatregelen om inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties zoals verenigingen en stichtingen te helpen om de energie- en koopkrachtcrisis door te komen.

 • Gratis compost afhalen op 25 maart in IJsselstein

  21 maart 2023

  De gemeente IJsselstein en Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) organiseren op zaterdag 25 maart wederom een compostactie op de landelijke Compostdag 2023. Deze actie vindt plaats op het recyclingstation aan de Archimedesstraat 3 tussen 9.30 en 16.00 uur. Op vertoon van hun legitimatie kunnen inwoners van de gemeente IJsselstein gratis één zak compost ophalen, zolang de voorraad strekt.

 • Denk mee over de binnenstad

  16 maart 2023

  De gemeente nodigt u uit om mee te denken over de toekomst van onze binnenstad. Samen met uw inbreng maken we een plan waar we de komende 20 jaar aan gaan werken. Met hulp van het inwonerpanel, een brede enquête en rondetafelgesprekken in de binnenstad maken we een plan om de binnenstad ook richting 2040 leefbaar én vitaal te houden.

 • Samenwerken om uithuisplaatsingen jongeren te voorkomen

  16 maart 2023

  Vier Jeugdhulpaanbieders en de gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein en Vijfheerenlanden van de regio Lekstroom, slaan de handen ineen om uithuisplaatsingen van jongeren verder te voorkomen.

 • Woondeals regio's Utrecht en Amersfoort

  13 maart 2023

  Woondeals regio's Utrecht en Amersfoort zorgen komende jaren voor meer én betaalbare woningen. Het Rijk, de provincie Utrecht, gemeenten en woningcorporaties zetten gezamenlijk de schouders onder de bouw van ruim 83.500 nieuwe woningen in de periode 2022-2030.

 • Platform Samenleving IJsselstein (PSIJ)

  13 maart 2023

  Het PSIJ is van en voor inwoners. Het bestaat uit inwoners en komt op voor de belangen van (kwetsbare) inwoners. Ze zijn onafhankelijk en adviseren de gemeente over allerlei zaken binnen het sociaal domein. Het sociaal domein is alles waar u in het dagelijks leven mee te maken kunt krijgen. Denk aan zorg, jeugdhulp, werk en inkomen, hulp bij schulden en de leefbaarheid van uw buurt.

 • Mensen met een psychische kwetsbaarheid in uw wijk

  09 maart 2023

  Steeds meer mensen met een psychische kwetsbaarheid wonen niet meer in een ggz-instelling, maar zelfstandig thuis. Dit kan ook in uw wijk zijn. Leer tijdens de bijeenkomst 'Welkome Wijk' wat u kunt doen als de ander gedrag vertoont wat u niet begrijpt of waar u zich zorgen over maakt.

 • Maatregelen na vuurwerkbom

  07 maart 2023

  Maandagavond 6 maart is een vuurwerkexplosief afgegaan voor een woning aan de Italiëlaan. Buurtbewoners zijn heftig geschrokken. Burgemeester Patrick van Domburg trekt zich de schok in de buurt aan en heeft de woning per direct laten sluiten.

 • Uitnodiging spreekuur leefbaarheid en veiligheid

  07 maart 2023

  De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen in IJsselstein in een leefbare en veilige omgeving kan wonen. Daarom informeren wij u graag over de spreekuren leefbaarheid en veiligheid.

 • Structurele subsidie 2024 aanvragen

  06 maart 2023

  Een structurele subsidie is een subsidie voor een langdurige activiteit die jaarlijks terugkeert. Deze subsidie wordt uitsluitend verstrekt aan een rechtspersoon. De aanvraag moet vóór 1 april van het jaar voorafgaande aan het subsidiejaar aangevraagd worden.

 • Tijdelijk extra financiële ondersteuning

  01 maart 2023

  De gemeente IJsselstein treft dit jaar extra financiële maatregelen om inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties, zoals verenigingen en stichtingen te helpen om de energie- en koopkrachtcrisis door te komen. De maatregelen zijn bedoeld om te voorkomen dat financiële problemen verder toenemen. Vertegenwoordigt u een maatschappelijke organisatie of bent u een ondernemer, dan kunt u deze eenmalige extra ondersteuning aanvragen van 1 maart tot en met 12 april 2023, mits u aan de voorwaarden voldoet.

 • Uitnodiging tweede CultuurCafé

  28 februari 2023

  Gemeente IJsselstein nodigt cultuurmakers uit voor het tweede Cultuurcafé op woensdagavond 15 maart a.s. in Theater Pantalone.

 • Werkzaamheden begraafplaats De Hoge Akker

  27 februari 2023

  Op maandag 13 en dinsdag 14 maart 2023 vinden er werkzaamheden plaats op en om de begraafplaats De Hoge Akker.

 • Zorgen om vitaliteit middelgrote gemeenten

  24 februari 2023

  Wethouders en provinciale politici in gesprek over meer woningbouw.

 • Gratis covid-zelftesten op het stadhuis

  23 februari 2023

  Corona is nog steeds aanwezig. Het blijft belangrijk om te testen of u besmet bent, zeker na Carnaval!

 • Samen voor een vitaal IJsselstein

  16 februari 2023

  De Commissaris van de Koning in de provincie Utrecht en de gedeputeerden van de Provincie Utrecht spreken met de burgemeester en wethouders van IJsselstein in een werkbijeenkomst met elkaar over de vitaliteit van de stad IJsselstein.

 • Tijdelijk Noodfonds Energie biedt steun

  08 februari 2023

  Is uw inkomen laag en zijn uw energiekosten hoog? Dan kan het Noodfonds Energie een deel van uw energierekening betalen. De steun geldt van oktober 2022 tot en met maart 2023 en het maakt niet uit bij welke energieleverancier u zit.

 • Flitspaal op Weg der Verenigde Naties

  07 februari 2023

  Het Openbaar Ministerie heeft een flitspaal geplaatst op de Weg der Verenigde Naties (provinciale weg N210). De paal staat in de bocht ter hoogte van de Kamerlingh Onneslaan. De flitspaal gaat naar verwachting begin maart in werking.

 • Waardering voor judoka Irma Steemers-Rijkse

  21 januari 2023

  Zaterdag 21 januari verraste wethouder Edwin Tas oprichtster Irma Steemers-Rijkse van de jubilerende Judo Ryu Rijkse. Zij ontving het gemeentelijke waarderingssymbool voor haar inzet voor de judosport in IJsselstein bij het 25-jarig jubileum van de club.

 • Nieuwjaarsboodschap van de Burgemeester

  06 januari 2023

  Burgemeester Patrick van Domburg sprak op 6 januari 2023 zijn nieuwjaarsboodschap uit in het Fulcotheater: "We doen het samen."

 • Verbeterslag meldingen buitenruimte

  22 december 2022

  De gemeente en Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) gaan het onderhoud in de buitenruimte anders organiseren. Door een andere verdeling van de taken verandert er per 1 januari 2023 ook iets in de afhandelingen van meldingen en klachten. Met de nieuwe taakverdeling neemt de gemeente een deel van de medewerkers van RMN over.

 • Routenetwerken opnieuw gewaarborgd

  29 november 2022

  Per 1 januari 2023 hernieuwen de provincie Utrecht en 26 Utrechtse gemeenten de samenwerking in het Routebureau Utrecht. Daarmee zijn het beheer en onderhoud, de ontwikkeling en de informatievoorziening en marketing voor de recreatieve fiets-, wandel- en vaarroutes in de provincie Utrecht voor de toekomst zekergesteld.

 • Bomenkap en herplant van bomen 2022/2023

  21 november 2022

  Sinds november 2022 laat de gemeente IJsselstein een aantal zieke of onveilige bomen kappen en nieuwe bomen aanplanten.

 • Energiecoach helpt bij besparen van energie

  16 november 2022

  De kosten voor energie zijn flink hoger geworden. Wie minder energie gebruikt kan dus flink wat geld besparen. Wilt u ook een lagere energierekening? Meld u dan aan voor een gratis adviesgesprek met de ENERGIECOACH.

 • IJsselstein zet zich in voor duurzame woningbouw

  21 oktober 2022

  Namens het college van IJsselstein ondertekende wethouder Edwin Tas in december 2022 een convenant met andere overheden en bouwende partijen in de regio’s Utrecht en Amsterdam om nieuwe woningen op een duurzame en toekomstbestendige manier te kunnen bouwen.

 • Gratis fitheidtest

  25 augustus 2022

  Bewegen is belangrijk om gezond te blijven. Dat is een stuk makkelijker als u fit bent. De fittest van Stichting Pulse is een goede manier om uw gezondheid in kaart te brengen. De uitkomst van de test kan u motiveren om uw eet- en beweegpatronen te veranderen of juist vast te houden.