BIZ binnenstad met 5 jaar verlengd

Pandeigenaren van gebouwen zonder woningen op de begane grond in het centrum van IJsselstein hebben besloten om geld bij te dragen om de binnenstad aantrekkelijker te maken. Dit is het resultaat van een officiële stemming onder de pandeigenaren de afgelopen weken.

Donderdag vond de openbare telling plaats van de stemming onder de pandeigenaren van Bedrijven Investeringszones (BIZ-E). Uit de telling blijkt dat er genoeg steun is en dat ondernemers bereid zijn om de bijdrage te betalen die nodig is om de plannen van de BIZ-vereniging uit te voeren. 86% van de geldig uitgebrachte stemmen was voor. Hiermee is voldaan aan de voorwaarde van minimaal 67% voorstemmers. Dit betekent dat de BIZ-E vanaf 1 januari 2024 van kracht wordt.

De BIZ-E heeft de ambitie om op verschillende vlakken bij te dragen aan een aantrekkelijker en bruisender binnenstad waar meer bezoekers graag verblijven. Dit doen ze onder andere door het zoeken van nieuwe ondernemers en het aankleden van lege panden in de binnenstad. De activiteiten van de BIZ-E zijn aanvullend op die van de gemeente.

De Wet op de Bedrijven Investeringszone (BIZ) geeft ondernemers de mogelijkheid om te investeren in hun omgeving, zoals een winkelgebied of bedrijventerrein. De BIZ-bijdrage geldt voor maximaal vijf jaar, maar kan telkens met maximaal vijf jaar worden verlengd als er opnieuw voldoende steun is. Eerder heeft de gemeenteraad al ingestemd met de BIZ-verordening. Daarna volgde een stemming om te controleren of ondernemers in de BIZ daadwerkelijk bereid zijn om de BIZ-bijdrage te betalen.

Op de foto VLNR: Frits Mulder (vastgoedmanager), John Reinerie (voorziter), Eveline Schell (wethouder Ecomomische Zaken), Edwin Tas, (wethouder Binnenstad), Annet Terberg Pompe (bestuurslid).