Energiecoach helpt bij besparen van energie

De kosten voor energie zijn flink hoger geworden. Wie minder energie gebruikt kan dus flink wat geld besparen. Wilt u ook een lagere energierekening? Meld u dan aan voor een gratis adviesgesprek met de ENERGIECOACH.

De gemeente IJsselstein wil haar inwoners helpen bij energiebesparing. Vooral mensen met een laag inkomen worden zwaar getroffen door de hoge gas- en stroomprijzen.

Heeft u de energietoeslag ontvangen? Door uw energieverbruik te verlagen, kunt u al veel geld besparen. Kunt u hierbij nog extra hulp gebruiken? Meld u aan voor een gratis energie-adviesgesprek.

Hoe werkt het?

  1. U meldt zich aan door te bellen met de gemeente IJsselstein (14 030) of een mail te sturen naar energie@ijsselstein.nl. Vermeld in de mail uw naam, adres en telefoonnummer.
  2. U wordt vervolgens teruggebeld om een afspraak te maken voor een bezoek van een van onze energiecoaches.
  3. De energiecoach bekijkt samen met u wat de kansen zijn om te besparen op uw energieverbruik. Aan de hand van een checklist krijgt u tientallen bespaartips en ziet u ook hoeveel geld u dat kan opleveren. Opgeteld kan dat om honderden euro's per jaar gaan!
  4. Ook spreekt de energiecoach met u af welke energiebesparende materialen u van ons krijgt en of het handig is dat een klusser die bij u thuis komt aanbrengen. Ook dat is gratis.

Wie zijn die energiecoaches?

De energiecoaches zijn vrijwilligers uit IJsselstein die onafhankelijk informatie en advies geven, zonder commerciële bedoelingen. Ze hebben hiervoor een training gevolgd en hebben zelf ervaring met energiebesparing.

Zelf energiecoach worden?

Vind jij het leuk om je buurtgenoten te helpen met energiebesparing? Ben je praktisch ingesteld, communicatief vaardig en heb je affiniteit met duurzaamheid?

Als vrijwillige energiecoach help je mensen thuis, die te maken hebben met een krappe beurs en een hoge energierekening. Je geeft informatie en advies over energie besparen en milieubewust gedrag. Ook bekijk je met de bewoner welke kleine aanpassingen mogelijk zijn en geef je dat door aan een klusdienst die mensen helpt bij de aanpassingen.

Ervaring of een technische achtergrond is niet nodig: je krijgt van ons direct een leuke training aangeboden en wordt verder begeleid door een ervaren coach. Wel verwachten we dat je goed met mensen kunt omgaan, goed kunt luisteren en enthousiast bent over energiebesparing.

Je krijgt een vrijwilligersvergoeding van € 20,- per opdracht, die kost je ongeveer 4 uur.

Meer weten en aanmelden

Stuur een mail naar energie@ijsselstein.nl. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

Poster energie besparen, gratis hulp van de energiecoach