Geef inbrekers geen kans

Ga je een dagje weg of op vakantie? Wees dan extra alert, want een inbreker kan op veel manieren je woning binnenkomen.

Soms al binnen 30 seconden. Met wat simpele maatregelen maak je het hem lastig.

Kijk eens door de ogen van de inbreker Wat valt er te halen en ligt dit in het zicht van iedereen? Zijn er makkelijke mogelijkheden om de woning te betreden? In hoeverre kunnen buren een eventuele inbreker bij jouw huis signaleren?

Inbraakchecker

Doe altijd de deur goed op slot, de ramen dicht als je weggaat. Denk ook aan het tuinhek en de schuur. Doe alsof je thuis bent, of je een paar uur of een paar weken weggaat. Laat koffiekopjes staan, doe (automatische) verlichting aan. Check op www.inbraakchecker.nl je kennis over inbraken.

Vakantietips

Vraag bekenden om jouw huis in de gaten te houden en de post uit het zicht te leggen. Zorg dat jouw huis een bewoonde indruk maakt. Met een tijdklok kan je ’s avonds lampen aandoen. Laat de gordijnen open en haal geen planten voor de ramen weg. Plaats geen vakantieberichten of vakantiefoto’s op social media.

Meld elke verdachte situatie

Ongeveer 80% van de woninginbraken wordt voorkomen door de oplettendheid van andere mensen. Controleer daarom of er een WhatsApp groep in de buurt actief is en sluit je aan. Zie je een verdachte situatie in de buurt of wijk, twijfel niet en maak hiervan dan direct melding bij de politie via 112. Dit kan ook bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Kijk voor meer tips op www.ijsselstein.nl/veiligheid en www.geefinbrekersgeenkans.nl.