Gratis slipcursus voor jongeren

Gemeente IJsselstein wil verkeersongevallen onder de jongeren voorkomen.

Gemeente IJsselstein wil verkeersongevallen onder de jongeren voorkomen, door hen een training aan te bieden om het rijgedrag te verbeteren en de voertuigbeheersing te vergroten. De training is gratis voor jongeren uit IJsselstein tussen de 18 en 25 jaar.

Tijdens de training oefen je een noodstop te maken op een stroef wegdek. Maar natuurlijk ook remmen (in bochten) en uitwijken op een glad wegdek. Om je in te kunnen schrijven, moet je in het bezit zijn van rijbewijs B. Het wordt aanbevolen om met je eigen auto mee te doen, zodat je daarmee nog meer vertrouwd raakt. De training is in Barneveld en duurt een hele dag (lunch inbegrepen).

De training ‘Jonge Automobilisten’ is een samenwerking van de gemeente met de provincie Utrecht en het Nederlands Instituut voor Verkeersveiligheid (NIV). Meer informatie lees je op niv.nl/opleiding/jonge-automobilisten. Aanmelden kan bij het NIV door te bellen naar 0342-424357 (Aline Baars) of te mailen naar secretariaat@niv.nu. In overleg wordt de datum bepaald waarop je mee kunt doen.