Kinderen denken mee over gelijke kansen in onderwijs

18 kinderen van zes verschillende basisscholen hebben deze maand deelgenomen aan inspirerende bijeenkomsten in de raadzaal van het gemeentehuis in IJsselstein.

Onder begeleiding van de gemeente en Stichting Alexander deelden de kinderen hun visie over gelijkheid en ongelijkheid op school. In sessies van twee uur zijn vier belangrijke thema’s behandeld: gelijke kansen op school, een passende school, hulp van ouders en de overgang naar de middelbare school.

Inzicht in belevingswereld van kinderen

Voor het verbeteren van het onderwijsbeleid en het creëren van een omgeving waarin elk kind gelijke kansen krijgt is de input van kinderen van onschatbare waarde. Dit vinden de kinderen ook. Tijdens de verschillende werkvormen en opdrachten zijn de ideeën van de kinderen opgehaald. De volgende quote werd door veel kinderen onderschreven: “Vraag vaker naar onze mening, wij hebben ook goede ideeën en meningen over dingen.”

Dit is iets dat wij in ieder geval willen blijven doen. Dank aan alle kinderen die hebben deelgenomen en hun stem hebben laten horen!