Laat je paspoort of ID-kaart thuisbezorgen

Laat vanaf deze week je nieuwe paspoort of IDkaart gemakkelijk bezorgen op het adres waar je woont, werkt of verblijft.

Voor de thuisbezorging zijn we een samenwerking aangegaan met de gespecialiseerde bezorgdienst AMP Groep. Zo hoef je voortaan nog maar 1 keer naar het gemeentehuis te komen in plaats van 2 keer.

Tijdens de aanvraag van het document geef je aan dat je het wilt laten thuisbezorgen. Je betaalt €5,50 per document. Het bezorgbedrag betaal je tijdens de aanvraag op het stadhuis. Bezorgen kan in heel Nederland, behalve op de Waddeneilanden.

Bij levering van paspoort en identiteitskaarten voor meerdere gezinsleden of huisgenoten moeten al deze personen op het moment van bezorging aanwezig zijn. Dit geldt ook voor kinderen.

De identiteiten worden vastgesteld door de bezorger en iedereen tekent voor ontvangst. Tot 12 jaar tekent alleen 1 van de ouders of verzorgers. Kinderen vanaf 12 jaar tekenen mee voor ontvangst. Je kunt zowel een identiteitskaart, paspoort, tweede paspoort, zakenpaspoort, vreemdelingenpaspoort als vluchtelingenpaspoort laten bezorgen.

Bezorging is niet mogelijk als je een spoedaanvraag doet. Of als het paspoort of identiteitskaart een geldig visum bevat dat je nog wilt gebruiken.

De bezorgtijden zijn van maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 21.00 uur. Vrijdag en zaterdag tussen 8.30 en 18.00 uur.

Meer informatie vind je op www.ijsselstein.nl/thuisbezorgd.