Mooi groen in onze binnenstad

Twee parken krijgen een opknapbeurt en 2 oude bomen krijgen extra ondersteuning.

Steun voor bomen in binnenstad

Je kent ze vast wel: oude bomen met holten en scheuren. Mooi, maar mogelijk ook gevaarlijk. Daarom laat de gemeente elk jaar bomen controleren of veiligheid. Op basis van het advies bekijken we wat we kunnen doen om de levensduur te verlengen of dat we ‘m moeten kappen. Dat is soms een lastige keuze. We gaan 2 oude lindes op de Plaats in de binnenstad ondersteunen. Bij 1 linde wordt de oude ondersteuning vervangen en bij de andere komt voor het eerst een steun. Zo kunnen we hopelijk nog vele jaren genieten van deze prachtige bomen. Een gespecialiseerd bedrijf voert dit werk uit en controleert de steunen ieder jaar.

Opknapbeurt voor parken in de binnenstad

In maart en april knappen we het Kasteeltorenpark en het Molenplantsoen op.

Kasteeltorenpark

We halen de oude planten in de vakken bij de toren weg en storten er speciale plantengrond zonder onkruidzaden. Daarna komen de nieuwe planten erin in de kleuren van het wapen van IJsselstein. Ook wordt ook het veteranenmonument opgeknapt. Deze werkzaamheden duren van eind februari tot half maart.

Molenplantsoen

Voor dit plantsoen is ook een ontwerp gemaakt door een tuinarchitect. We vernieuwen de grond en beplanting. We vervangen het asfalt door losse grindkorrels die aan elkaar plakken. Hierdoor ontstaat een stevige en stabiele laag die het water beter doorlaat. De grasvelden worden vlak gemaakt en ingezaaid. Ook plaatsen we nieuwe bankjes en afvalbakken. Tot slot lopen we de verlichting van de stadsmuur na. We verwachten dat de werkzaamheden van half maart tot eind april duren. Je kunt het park dan niet in.

Lindes De Plaats Kasteelpark Molenplantsoen