Nieuws

Blijf op de hoogte! Keer regelmatig terug naar deze pagina. Wij geven tips, delen mooie verhalen over het stadje en meer. Tip: maak gebruik van de RSS-feed.

 • Steun Energiecrisis voor ondernemers, verenigingen en stichtingen.

  30 maart 2023 nieuws-crisis-1

  De gemeente IJsselstein treft dit jaar extra financiële maatregelen om inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties zoals verenigingen en stichtingen te helpen om de energie- en koopkrachtcrisis door te komen.

 • Gratis compost afhalen op 25 maart in IJsselstein

  21 maart 2023 Landelijke Compostdag 2023-gr

  De gemeente IJsselstein en Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) organiseren op zaterdag 25 maart wederom een compostactie op de landelijke Compostdag 2023. Deze actie vindt plaats op het recyclingstation aan de Archimedesstraat 3 tussen 9.30 en 16.00 uur. Op vertoon van hun legitimatie kunnen inwoners van de gemeente IJsselstein gratis één zak compost ophalen, zolang de voorraad strekt.

 • Denk mee over de binnenstad

  16 maart 2023 Toekomst binnenstad IJsselstein-gr

  De gemeente nodigt u uit om mee te denken over de toekomst van onze binnenstad. Samen met uw inbreng maken we een plan waar we de komende 20 jaar aan gaan werken. Met hulp van het inwonerpanel, een brede enquête en rondetafelgesprekken in de binnenstad maken we een plan om de binnenstad ook richting 2040 leefbaar én vitaal te houden.

 • Samenwerken om uithuisplaatsingen jongeren te voorkomen

  16 maart 2023 Samenwerking ter voorkoming uithuisplaatsing jeugdigen-gr

  Vier Jeugdhulpaanbieders en de gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein en Vijfheerenlanden van de regio Lekstroom, slaan de handen ineen om uithuisplaatsingen van jongeren verder te voorkomen.

 • Woondeals regio's Utrecht en Amersfoort

  13 maart 2023 Ondertekening Woondeals-gr

  Woondeals regio's Utrecht en Amersfoort zorgen komende jaren voor meer én betaalbare woningen. Het Rijk, de provincie Utrecht, gemeenten en woningcorporaties zetten gezamenlijk de schouders onder de bouw van ruim 83.500 nieuwe woningen in de periode 2022-2030.