OV inloopspreekuur in de bieb

Gratis advies, tips en proefreizen in het maandelijks OV-inloopspreekuur in de bibliotheek.

De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen met het openbaar vervoer veilig en gemakkelijk kan reizen. Samen met de bibliotheek organiseert Doe mee met het OV een maandelijks OV-inloopspreekuur. Tijdens dit gratis spreekuur geven OV-ambassadeurs advies en tips geven aan 55-plussers over het reizen met de trein en bus. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Spreekuur

De spreekuren zijn maandelijks in IJsselstein. De agenda staat op www.doemeemethetov.nl Het eerstvolgende spreekuur is op dinsdag 20 februari Tijd: 10.00 tot 11.30 uur Locatie: Bibliotheek IJsselstein, Overtoom 7, IJsselstein

Er is ook een telefonisch spreekuur. Dagelijks zitten OV-ambassadeurs klaar om OV-vragen te beantwoorden. Zij zijn bereikbaar op: 033 - 208 23 80

Maandag- t/m vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur  
Dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur  
Maandag- en woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur  

Proefreizen

Aanvullend op de spreekuren is er ook de mogelijkheid om samen met een ambassadeur een proefreis te maken. Door een keer een proefreis te maken, blijkt het niet zo moeilijk te zijn. Een uitje naar familie of een bekende, een bezoek aan het museum of een controle in het ziekenhuis is dan geen probleem meer.

Gratis reizen met bus en tram in provincie

Utrecht In heel 2024 reizen kinderen tot 12 jaar en 66-plussers met een laag inkomen gratis met de bus en tram in provincie Utrecht. Kinderen tot 12 jaar moeten begeleid worden door een volwassene in het OV en kunnen reizen zonder vervoersbewijs (OV-chipkaart). Hierover is meer te lezen op www.u-ov.info/kidsgratis. 66-plussers met een laag inkomen kunnen zich aanmelden voor een gratis abonnement op www.gratisreizenouderen.nl, hier staan ook de voorwaarden.

Ook gratis hulp bij digitale diensten

In de Bibliotheek IJsselstein is ook het gratis Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) te vinden. Daar kan je hulp krijgen bij andere digitale diensten. Bijvoorbeeld het aanvragen van toeslagen, maar ook het aanvragen van een OV-chipkaart. Je hoeft hiervoor ook geen lid te zijn van de bibliotheek. Kijk op www.bibliotheeklekijssel.nl/informatiepunt-digitale-overheid voor meer informatie.

OV