Ondernemer Centraal helpt nu ook IJsselsteinse ondernemers

Gemeente IJsselstein en Utrecht gaan samenwerken om ook IJsselsteinse ondernemers te ondersteunen met Ondernemer Centraal. Zij bieden coaching en advies van ervaren ondernemers en specialisten in ondernemen en werkgelegenheid. Dit doen ze voor alle ondernemers die vragen hebben en advies willen over het versterken van hun onderneming voor de toekomst, geldzorgen, hulp bij administratie en nog meer.

Pilot succesvol

De samenwerking tussen de gemeenten maakt de bestaande infrastructuur die gemeente Utrecht heeft opgezet met Ondernemer Centraal beschikbaar voor ondernemers die in IJsselstein wonen of daar hun bedrijf hebben. Na een pilot in 2022 wordt de samenwerking nu doorgezet. De eerste IJsselsteinse ondernemers hebben zich al gemeld.

"Onze ondernemers zijn het kloppend hart van de samenleving. Met Ondernemer Centraal bieden we ondernemers inzichten, tools en perspectief. Bijvoorbeeld hulp bij branding, marketing en social media, dus niet alleen voor de noodlijdende ondernemers. Zo blijven we de problemen voor en helpen we ondernemers bij te blijven dragen aan het welzijn en de groei van IJsselstein en onze inwoners."
Eveline Schell, wethouder Economie gemeente IJsselstein

Overheidsdienstverlening

Met Ondernemer Centraal wil de gemeente IJsselstein haar lokale ondernemers helpen om financieel gezond te blijven en hun onderneming toekomstbestendig te maken. De experts van Ondernemer Centraal denken met ondernemers mee en bieden oplossingen. Dit kan coaching, advies of financiële ondersteuning zijn. Als gemeente zijn we trots dat we als eerste in de regio kunnen aansluiten.

"Als gemeente richten we ons op een economie die de uitdagingen van nu en de toekomst goed kan opvangen en oplossen. Dat kunnen we alleen samen met ondernemers. Ondernemer Centraal heeft zich in de afgelopen 2 jaar bewezen als een succesvol programma in een economisch onzekere tijd. Mooi dat we andere gemeenten met onze ervaring kunnen helpen en samen de regio verder kunnen versterken."
Susanne Schilderman, wethouder Economie gemeente Utrecht

Het toekomstgesprek

Hulp en advies van Ondernemer Centraal begint met het toekomstgesprek. De ondernemer gaat in gesprek met een adviseur met ondernemersachtergrond. Die denkt met de ondernemer mee en kijkt samen wat nodig is. Dit helpt om overzicht en nieuwe ideeën te krijgen. Na het gesprek bepaalt de ondernemer of ze verder willen gaan met het aanbod van Ondernemer Centraal. Dit aanbod hangt af van de situatie van de ondernemer, maar kan bestaan uit onder meer coaching, advies of financiële ondersteuning.

Hoe kunnen ondernemers zich aanmelden

Ondernemers kunnen zich online via www.utrecht.nl/ondernemercentraal aanmelden voor een gesprek of voor directe hulp bij schulden. Ze kunnen ook voor meer informatie terecht bij de gemeente IJsselstein en vragen naar Mariette Lam - van Bruchem.