Samen sterker voor de jeugd

Wethouder Eveline Schell bezocht de afgelopen maanden alle scholen in de gemeente om kennis te maken met de schoolleiding en intern begeleiders.

Wethouder Eveline Schell heeft samen met een aantal medewerkers van de gemeente vijf basisscholen bezocht. Vorige week was het laatste bezoek dat in het teken staat van de samenwerking tussen scholen en de gemeente.

“Vol trots hebben de scholen ons rondgeleid en verteld over wat zij doen voor onze kinderen. Van vernieuwde schoolbibliotheken, aandacht voor gezinnen die moeite hebben met rondkomen tot hoe zij hun leerlingen met hun lesmethoden onderwijzen. Na onze bezoeken weet ik het zeker: wij staan met z’n allen voor de beste kansen voor alle kinderen en jongeren in IJsselstein. Ik hoop dat we elkaar nu nog beter kunnen vinden en blijven vinden. Zo kunnen we de kinderen en jongeren zo goed en zo dichtbij mogelijk helpen.” – Wethouder Eveline Schell

Er zijn veel mensen betrokken bij de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Ieder met hun eigen verantwoordelijkheden en kennis. De samenwerking tussen deze mensen is heel belangrijk voor onze kinderen. Door de verbinding op te zoeken kan bijvoorbeeld jeugdhulp beter aansluiten op de behoeften van de scholen. Maar er kan ook beter verwezen worden en hulp efficiënter worden ingezet.

20240129_111331 20240215_134708 IMG-20240201-WA0000 20240129_102518