23.12.11 Commissaris van de Koning bezoekt IJsselstein

Donderdag 7 december legde de commissaris van de Koning Hans Oosters een werkbezoek af aan IJsselstein. Onder begeleiding van burgemeester Patrick van Domburg en wethouders bezocht de heer Oosters atelier Panta Rhei en meubelfabriek Schilte. De commissaris sloot zijn werkbezoek af in Museum IJsselstein met een rondetafelgesprek met maatschappelijke partners en bestuurders.

Beeldend kunstenaar Annet Terberg-Pompe ontving het gezelschap in haar atelier Panta Rhei in de voormalige hoepelmakerij aan de Walkade. De commissaris wilde alles weten over het borstbeeld-inwording van Koning Willem-Alexander. Het beeld zal uiteindelijk een plek krijgen in de raadszaal van IJsselstein. In meubelfabriek Schilte kreeg de heer Oosters een rondleiding van de directieleden, de gebroeders Pompe. Zij spraken niet alleen over het productieproces van met name schoolmeubilair, maar ook over de maatschappelijke waarde die dit familiebedrijf als werkgever heeft. In Museum IJsselstein discussieerde de commissaris met onder andere woningbouwontwikkelaars en leden van de gemeenteraad en van Provinciale Staten. Onderwerp van gesprek: de uitdagingen die IJsselstein heeft in de ontwikkeling van de stad en de regio.

Inspirerend

De commissaris van de Koning sloot het werkbezoek af met een woord van dank: ‘Veel dank aan iedereen die zijn of haar werkzaamheden heeft onderbroken om mij te ontvangen. Ik ben daar blij mee, omdat ik zo heel direct hoor wat er speelt in IJsselstein. Ik kijk terug op een goed en inspirerend gesprek met het college. Leuk om het prachtige beeld van de Koning al te zien dat in de raadszaal gaat komen. En ook het bezoek aan Schilte was inspirerend: een prachtig bedrijf met een roemruchte geschiedenis en zo IJsselsteins als maar kan zijn. Al met al een zeer geslaagd bezoek!’