Gebiedsontzegging na mishandeling

Burgemeester Patrick van Domburg heeft een man tijdelijk de toegang tot de binnenstad verboden. Deze bestuurlijke maatregel volgde op een geweldsmisdrijf op de Overtoom in de nacht van 10 op 11 februari dit jaar. Hierbij raakte het slachtoffer ernstig verwond.

Het slachtoffer bleef na een vuistslag in het gezicht bewegingloos liggen. De dader rende direct weg maar kon korte tijd later met behulp van camerabeelden aangehouden worden door de politie. Hij heeft bekend.

Overlast is een steeds groter wordend probleem. Burgemeester Van Domburg: ‘Samen met de politie en onze handhavers probeer ik de openbare orde en veiligheid in onze stad zoveel als mogelijk te waarborgen. Bestuursmaatregelen zoals nu met een gebiedsontzegging zijn helaas steeds vaker nodig in een samenleving waar tolerantie en verdraagzaamheid verder onder druk komen te staan. Ik wil de dader dan ook een tijdje niet meer in de binnenstad zien tijdens de nachtelijke uren. En dit is slechts een bestuurlijke maatregel. Ik verwacht dat het Openbaar ministerie de verdachte ook nog strafrechtelijk zal vervolgen.’

Kom in actie

U kunt slachtoffers van agressie en geweld op straat helpen. Kijk of er meer mensen op straat zijn en roep ze erbij. U kunt de dader samen aanspreken. Verder kunt u 112 bellen, bij het slachtoffer blijven en u als getuige bij de politie melden.