24.04.26 Lintjes in IJsselstein

In het historisch stadhuis van IJsselstein heeft burgemeester Patrick van Domburg vandaag, vrijdag 26 april, twee inwoners verrast met een Koninklijke onderscheiding.

De gedecoreerden hebben zich op een bijzondere manier en vooral al vele jaren ingezet voor de samenleving in onze stad.

Mevrouw M. Hage, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Als lid van de Hervormde gemeente in IJsselstein vormde het christelijk geloof voor mevrouw Hage de basis om zich belangeloos in te zetten voor haar medemensen. Met raad en daad steunde ze lange tijd mensen die voor zendingswerk waren uitgezonden. Ze stond aan de basis van een Alphacursus en later de Alpha Bijbelkring waardoor mensen op de laagdrempelige manier kennis konden maken met het christelijk geloof. Ook mensen in psychische nood konden op haar steun rekenen. Vanuit de werkgroep Hart & Hand zette mevrouw Hage zich in voor de onderlinge verbinding binnen de geloofsgemeenschap. Ook gevangenen bood zij jarenlang een luisterend oor en regelde zij praktische zaken voor hen. Ondanks haar respectabele leeftijd is mevrouw Hage nog steeds actief door mensen te helpen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te wonen door boodschappen te doen, een spelletje te spelen of een wandelingetje te maken. Zo was en is mevrouw Hage van grote betekenis voor veel mensen.

De heer J.G.M. Kromwijk, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Het maatschappelijke leven van de heer Kromwijk kenmerkt zich door een constante betrokkenheid vanuit diverse bestuurlijke functies. Vanuit een agrarisch bedrijf aan de Noord-IJsseldijk raakt de heer Kromwijk politiek betrokken bij het CDA, de partij voor wie hij raadslid en wethouder in IJsselstein en bestuurder van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden was. In die functie toonde hij zich een sociaal betrokken bestuurder met een groot hart voor het welzijn van anderen. Als lid en voorzitter van de Raad van toezicht van het Cals College gidste hij het bestuur van de scholengemeenschap door een periode van grote verandering. Ook de toenmalige IJsselsteinse woningbouwvereniging was de heer Kromwijk van dienst in een roerige tijd. In de samenwerking toonde de heer Kromwijk altijd een aanstekelijk enthousiasme, positiviteit en was en is hij altijd bereid om te helpen en raad te geven. De heer Kromwijk is altijd ondernemer gebleven. Zijn boerderij maakte plaats voor jachthaven Marnemoende waarvan hij nog steeds directeur is. Met zijn ondernemerschap, persoonlijkheid en kennis van de overheid, de gebouwde omgeving en het landelijk gebied heeft de heer Kromwijk een onuitwisbare stempel gedrukt op IJsselstein.

DSC05601