24.02.23 Denk mee over zon en wind in IJsselstein

IJsselstein wil in 2050 net zoveel schone of groene energie opwekken als het gebruikt.

Dit doen we als eerste met zonnepanelen op daken. Maar daar redden we het niet mee. De gemeenteraad van IJsselstein heeft gevraagd om op zoek te gaan naar meer mogelijkheden om elektriciteit met zon en wind op te wekken. De raad heeft hiervoor 2 gebieden aangewezen. Doen we dit met zonnevelden, windturbines of allebei? En waar dan? Daarover wil de gemeente graag jouw mening weten.

We kijken naar de mogelijkheden in 2 gebieden:

  • Voor wind langs de snelweg A2 ten zuiden van IJsselstein
  • Voor zon langs de Hollandsche IJssel ten noodoosten van IJsselstein

ZonEnWind-c

Inloopbijeenkomst op 13 maart

Op woensdagavond 13 maart ben je van harte welkom om over deze keuzes mee te denken. Tussen 19.00 en 21.00 uur kun je op elk moment binnenlopen in het Fulcotheater aan de Overtoom 3 in IJsselstein. Omdat een van de zoekgebieden aan de rand van de gemeente ligt, zijn ook inwoners van Nieuwegein, Lopikerkapel en Vianen van harte welkom.

Aanmelden

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via www.ijsselstein.nl/zon-en-wind. Want als er veel belangstelling is organiseren we een 2e bijeenkomst.

Uw mening telt

Na de bijeenkomst is het aan de gemeente IJsselstein om de voors en tegens op een rijtje te zetten. Die gebruiken we om de 2 zoekgebieden verder uit te werken. Dan leggen we rond de zomer een of meer scenario’s voor aan de IJsselsteinse raad. Want die beslist uiteindelijk waar en onder welke voorwaarden er windturbines en/of zonnevelden komen. In het najaar is een volgende open bijeenkomst. Een groep van inwoners en belangenorganisaties helpt de gemeente op een paar momenten bij de uitwerking.

Meer informatie

Op www.ijsselstein.nl/energieopwekken vindt u meer informatie over het opwekken van duurzame energie in de gemeente IJsselstein.