Tweede Kamerverkiezing 2023

Op woensdag 22 november 2023 is de Tweede Kamerverkiezing. U kunt dan stemmen op de leden van de Tweede Kamer. Normaal is de verkiezing om de 4 jaar. Door de val van het kabinet is de verkiezing eerder. De laatste Tweede Kamerverkiezing was in 2021.

 • Kiezerspas

  Het kan handig zijn voor een kiezer om in een ander stemdistrict of een andere gemeente te stemmen dan die waar hij of zij staat ingeschreven. In dat geval kan een kiezerspas worden aangevraagd. De kiezerspas kan, mits tijdig, schriftelijk worden aangevraagd.

 • Iemand anders voor u laten stemmen

  Als u bij de Tweede Kamerverkiezingen niet zelf kunt stemmen, kunt u met een aanvraagformulier een volmachtbewijs aanvragen. U machtigt dan iemand anders om voor u te stemmen.

 • Onderhandse volmacht

  Als u bij de Tweede Kamerverkiezingen niet zelf kunt stemmen, dan kunt u uw stempas zelf omzetten in een onderhandse volmacht. U machtigt dan iemand anders om voor u te stemmen. De persoon die u machtigt moet zelf ook een kiezer uit IJsselstein zijn.

 • In het buitenland tijdens de verkiezing

  Hoe kan ik stemmen als ik in het buitenland ben op 22 november 2023?

 • Informatie voor politieke partijen

  Een politieke partij of groepering die mee wil doen aan de verkiezingen heeft soms ondersteuningsverklaringen nodig. Met een ondersteuningsverklaring maakt u de deelname van een politieke partij of groepering aan een verkiezing mogelijk.