Welkome Wijk

U bent IJsselstein. Samen met uw buren. En in IJsselstein kijken we naar elkaar om. We willen dat iedereen zich welkom en thuis voelt. Daar is Welkome Wijk voor.

Beschrijving

Welkome Wijk organiseert bijeenkomsten om u te helpen prettig te wonen in uw buurt. En dat willen we allemaal, niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze buren. U woont samen met elkaar in de straat en in de buurt, maar kent u uw buren ook echt? Vergroot uw wereld en zorg voor een welkome wijk voor iedereen.

Niet iedereen is hetzelfde

We hebben allemaal onze eigen gewoontes en voorkeuren. Binnen die verschillen bestaat 'algemeen geaccepteerd gedrag', maar niet iedereen vertoont dit gedrag. Dit kan ervoor zorgen dat een ander u niet begrijpt of u een ander niet. Misschien maakt u zich zelfs zorgen. Wat doet u dan wel of juist niet?

Bijeenkomsten

Samen met Stichting Pulse en Cazas Wonen organiseert de gemeente IJsselstein bijeenkomsten voor 3 doelgroepen: inwoners, vrijwilligers en professionals. De bijeenkomsten gaan over houding, gedrag en leefwijzen, wat u niet begrijpt, waar u zorgen over hebt, last van hebt of misschien bang voor bent. De bijeenkomst wordt begeleid door een gespreksleider en 2 mensen die vanwege hun eigen redenen (in het verleden) ander gedrag hebben vertoond dan het 'algemeen geaccepteerde'. Met hun verhalen delen ze graag wat u kunt doen om ervoor te zorgen dat u en uw buurtbewoners zich welkom blijven voelen in uw wijk.

Waar en wanneer

  • Professionals: komt u tijdens uw werk in aanraking met mensen met een psychische kwetsbaarheid? Krijg tijdens de bijeenkomst handvatten hoe u hier het beste mee om kunt gaan.
    Donderdag 16 november – 14.30 tot 17.00 uur.
  • Vrijwilligers: wilt u weten hoe u beter met mensen om kunt gaan van wie u het gedrag niet altijd begrijpt?
    Maandag 20 november – 19.00 tot 21.30 uur.
  • Inwoners: leer hoe u ervoor kunt zorgen dat u en uw buurtbewoners zich welkom blijven voelen in uw wijk.
    Woensdag 29 november – 19.00 tot 21.30 uur.

Alle bijeenkomsten zijn in het Fulcotheater – Overtoom 3, IJsselstein.

Aanmelden

Meld u aan door een e-mail te sturen naar
welkomewijk@ijsselstein.nl.

Vermeld hier in ieder geval uw naam en bij welke van de drie bijeenkomsten u aanwezig wilt zijn. TIP: door op het e-mailadres te klikken hoeft u bijna niks meer zelf te typen.