Doorfietsroute

Als je beter en comfortabeler kunt doorfietsen, ga je sneller.

Beschrijving

Doorfietsroute
Een doorfietsroute is een route waarop fietsers vaker voorrang krijgen op autoverkeer en eerder groen bij verkeerslichten. Daartoe verbeteren we bestaande fietsroutes en verbinden we die met elkaar. Zo krijgt bijvoorbeeld het wegdek comfortabel asfalt, verbreden we het wegdek waar nodig en brengen we herkenbare belijning, meer wegwijzers en verlichting aan. De stoepranden zijn veilig en er zijn geen paaltjes of andere obstakels. Zo kunt u snel, comfortabel en veilig doorfietsen en zijn scholen, woonwijken, werklocaties en knooppunten ook per fiets over langere afstanden goed bereikbaar.

Het traject van de doorfietsroute door IJsselstein begint bij het Basiliekpad en loopt aan de zuidkant van de Baronieweg naar de rotonde Hooglandplein. Naast deze rotonde komt een oversteek van de Baronieweg. Via de Parallelweg loopt de route door naar Nieuwegein en verder naar Utrecht. De verwachting is, dat de doorfietsroute eind 2023 klaar is.

Doorfietsroute

Informatiebijeenkomst 9 november 2022

De provincie Utrecht en de gemeente IJsselstein organiseren een inloopbijeenkomst. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 9 november van 19.30u tot 21.00u op het stadhuis. U kunt vrij inlopen en uw vragen aan de medewerkers van het project stellen.

Sinds de vorige bijeenkomst op 13 april 2022 hebben we hard gewerkt om het ontwerp verder uit te werken. Er ligt nu een definitief ontwerp gereed.

Op de website van de provincie Doorfietsroutes in de provincie Utrecht vindt u de tekeningen van de doorfietsroute. Ook bevat het een kaart waar u uw opmerkingen/vragen op kwijt kan. Op vijf locaties is een fotobewerking gemaakt hoe de fietsroute er uit komt te zien.

Regionale samenwerkingsovereenkomst

Op 12 juli 2021 ondertekende wethouder Peter Bekker de samenwerkingsovereenkomst voor de doorfietsroute met de naam Vier kanalenroute. Hij deed dat samen met gedeputeerde Schaddelee van de provincie en de wethouders Ellie Eggengoor van Nieuwegein en Lot van Hooijdonk van Utrecht. Lees het volledige persbericht.