Rijbewijs verlengen

Met ingang van 1 juni 2023 is het in de gemeente IJsselstein mogelijk het rijbewijs online aan te vragen. Online aanvragen is mogelijk bij het verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorie├źn.

Beschrijving

U kunt uw rijbewijs zelf online verlengen. Een eerste rijbewijs moet u nog wel persoonlijk op het stadhuis regelen. Ook voor de uitbreiding van categorieën is een afspraak op het stadhuis nodig.

Hoe werkt het?

  • Laat een foto maken bij een door de RDW erkende fotograaf. In IJsselstein is dat Primera aan De Biezen 4. De fotograaf stuurt uw foto digitaal naar de RDW.
  • Daarna kunt u zelf uw rijbewijs verlengen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. U heeft daar DigiD voor nodig.
  • Na twee dagen haalt u uw rijbewijs op op het stadhuis aan de Overtoom.
  • U kunt ook een afspraak maken op het stadhuis. Neem uw oude rijbewijs mee. Is het rijbewijs verlopen? Neem dan ook een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart mee. Zorg ook voor een pasfoto in kleur die voldoet aan de eisen voor pasfoto’s;

Plan een afspraak

Spoedaanvraag

Heeft u uw rijbewijs snel nodig? Doe dan een spoedaanvraag. Als u het rijbewijs vóór 14.00 uur aanvraagt, dan kunt u het de volgende werkdag ophalen. U betaalt hiervoor een toeslag.

Een spoedaanvraag kan alleen aan het loket van het stadhuis. Spoed kan niet online.

Kosten

  • Rijbewijs € 48,15*.
  • Toeslag spoed € 34,10.
  • Gezondheidsverklaring voor de medische keuring € 41,50.

* De kosten van het rijbewijs zijn aangepast, omdat het rijbewijs nu ook gebruikt kan worden als identificatiemiddel om online in te loggen bij overheidsorganisaties en diensten met een publieke taak.
Voor meer informatie over het nieuwe rijbewijs kunnen inwoners terecht op de website van de RDW.

U betaalt het rijbewijs bij de aanvraag.

Hoe lang duurt het?

Na vijf werkdagen haalt u uw rijbewijs op op het stadhuis aan de Overtoom. U hoeft voor het afhalen geen afspraak te maken.