Ondernemen en geldzorgen

Beschrijving

Ondernemers voor ondernemers

Woont u in IJsselstein of is uw bedrijf hier gevestigd, staat u ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en zoekt u hulp bij de continuïteit van uw bedrijf? We brengen u graag in contact met het netwerk van ondernemers en specialisten (Ondernemer Centraal). Zij helpen u bij uw ondernemersvragen of een toekomstperspectief. Bijvoorbeeld:

  • U wilt uw bedrijf sterker maken voor de toekomst.
  • U ervaart geldzorgen, heeft schulden of zit tijdelijk in de financiële problemen.
  • U wilt - aanvullend op het werk als ondernemer - werken in loondienst.
  • U zoekt hulp bij uw administratie.
  • U kunt nog niet rondkomen van uw bedrijf, omdat u net pas bent gestart.
  • U twijfelt of het niet beter is om te stoppen als ondernemer.

Misschien kunt u wel bijstand voor zelfstandigen (Bbz) krijgen.

  ondernemer-centraal

Energiekosten besparen

De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) biedt een tijdelijke tegemoetkoming voor mkb-ondernemingen, waarvan de energiekosten minimaal 7% uitmaken van de totale omzet. (bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland)

U betaalt tot een bepaald verbruik minder voor uw energie. Ook trekt het kabinet meer geld uit om verduurzaming te stimuleren.

Snel stijgende kosten

Onder meer de torenhoge inflatie raakt veel bedrijven. Bijna de helft van de ondernemers nam maatregelen, zo blijkt uit onderzoek van de KvK. Prijzen worden verhoogd en er wordt zuiniger en efficiënter gewerkt. Naast maatregelen die u zelf kunt nemen zijn er ook regelingen vanuit de overheid. In de blog 'Snel stijgende kosten? Vijf opties die helpen' geven ondernemers tips wat u kunt doen.

Uitstelbeleid Belastingdienst

Sinds oktober 2022 kent de Belastingdienst enkele versoepelingen, gericht op kleinere bedrijven. Voor ondernemers met tijdelijke betalingsproblemen gelden betalingsregelingen.

Bijstand voor zelfstandigen

Dit is een uitkering of bedrijfskapitaal via de Bbz-regeling (Besluit bijstandverlening zelfstandigen). U vraagt deze bijstand aan bij de gemeente Utrecht. Ook als u in IJsselstein woont.

Meer over regels bijstand voor zelfstandigen (Bbz).

Financieel gezond

We werken samen met Geldfit. Dit is dé plek waar alle beschikbare hulp samenkomt. Op geldfit.nl kunt u via een online test zien hoe uw financiële situatie is en welke stappen u kunt zetten om weer grip op uw geld te krijgen. Als het nodig is, krijgt u gelijk contactgegevens van organisaties in de buurt die u daarbij kunnen helpen.