Registratie handel tweedehands goederen

Als u in tweedehands goederen handelt, dan bent u verplicht om dit bij de gemeente te melden. U wordt dan gezien als handelaar. Voorbeeld: u handelt in fietsen, mobiele telefoons of koopt bijvoorbeeld sieraden in.

Beschrijving

Digitaal Opkopers Loket (DOL)

Wij hechten veel waarde aan veiligheid. Het voorkomen van handel in gestolen goederen is voor ons belangrijk. Ook als ondernemer wilt u erop kunnen vertrouwen dat de tweedehands goederen die u inkoopt niet zijn gestolen. Meld u daarom aan als handelaar bij het DOL. U bent dan ook verplicht om een opkopersregister bij te houden.

Eenvoudig, kosteloos én veilig.
Meld u aan als handelaar

Maak een account aan. De gemeente en politie ontvangen hiervan een melding. Door ons bewaarde gegevens zijn alleen toegankelijk voor bevoegde gemeentefunctionarissen en de politie, indien nodig.

Digitaal Opkopers Register (DOR)

Bij uw aanmelding als handelaar bent u ook verplicht om iedere in- en verkoop te registreren. Dit doet u in een register, het DOR.

Heeft u zich al als handelaar geregistreerd? Er wordt dan een koppeling gemaakt met het DOL. U hoeft maar 1 account aan te maken.

Meer informatie

Heeft u vragen, bel ons op 14 030 of stuur een e-mail. Meer informatie leest u op de website van Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Of raadpleeg de DOR-helpdesk.