Flexwoningen Noord-IJsseldijk

Cazas Wonen en de gemeente IJsselstein doen onderzoek naar tijdelijke huisvesting (flexwoningen) aan de Noord-IJsseldijk, ten noordwesten van het IJVO-terrein.

Beschrijving

Wat?

Cazas Wonen en de gemeente IJsselstein doen onderzoek naar tijdelijke huisvesting (flexwoningen) aan de Noord-IJsseldijk, ten noordwesten van het IJVO-terrein. Flexwoningen – tijdelijke, makkelijk te verplaatsen woningen – zijn geschikt voor 1- en 2-persoonshuishoudens en mogen maximaal 15 jaar blijven staan. De woningen zijn bedoeld voor mensen die bij Cazas staan ingeschreven als sociale huurder.

Lees meer over de doelgroepen en veelgestelde vragen op de site van Cazas.

Waarom?

Het vinden van een woning in IJsselstein blijft moeilijk, ook sociale huurwoningen. De gemeente en Cazas willen de kans op een geschikte woning in de eigen gemeente vergroten. Voldoende inwoners zijn ook nodig om bijvoorbeeld het theater in de stad te behouden.

Hoe

Op dit moment onderzoekt Cazas de (financiële) haalbaarheid van haar idee. Als hier meer duidelijkheid over is, kan de officiële ruimtelijke procedure gestart worden (reguliere voorbereidingsprocedure).

Wanneer?

Op dit moment is niet duidelijk wanneer de flexwoningen er komen. In 2024 wordt er in ieder geval niet gebouwd. Dit is omdat de grond eerst geschikt gemaakt moet worden voor bouw om verzakking te voorkomen. Dit kan door het aanbrengen van extra grond. Daarnaast is Cazas zoals hierboven genoemd nog onderzoek aan het doen naar de (financiële) haalbaarheid van de komst van de flexwoningen.

Bijeenkomsten

Binnen het project houden we waar mogelijk rekening met de wensen van huurders, belanghebbenden en direct omwonenden. Op woensdag 31 mei 2023 en woensdag 21 juni 2023 zijn daarom 2 bijeenkomsten geweest over de toegangsweg naar de flexwoningen en verkeersveiligheid van de Noord-IJsseldijk. Bekijk ook de presentatie over de aansluiting flexwoningen en verkeersveiligheid op Noord-IJsseldijk. Meer informatie over de vervolgstappen volgt op een later moment.