Melding straatverlichting en verkeerslichten

Is er een storing aan een lantaarnpaal of verkeerslicht? Of misschien wilt u een verzoek doen voor het ver-/bijplaatsen van openbare verlichting.

Beschrijving

Storing straatverlichting

Storingen aan straatverlichting meldt u aan Citytec. Vermeld het mastnummer en/of de straatnaam en een huisnummer van een dichtbijgelegen woning.

Storing verkeerslichten

Storingen aan verkeerslichten meldt u aan de gemeente. Maak gebruik van ons algemene contactformulier. Vermeld 'Melding storing verkeerslichten'.

Afscherming, ver- of bijplaatsen openbare verlichting

Maak melding bij de gemeente. Maak gebruik van ons algemene contactformulier. Vermeld 'Melding openbare verlichting'.

De openbare verlichting brandt overdag

We ontvangen regelmatig vragen over lantaarnpalen die overdag – als het licht is – branden. In zo'n situatie verhelpt netbeheerder Stedin storingen. Of ze passen onderhoud toe.

De verlichting staat alleen aan als het écht nodig is. Dit gebeurt vaker in het voor- of najaar. De temperatuur wisselt dan (enorm). Die temperatuurwisseling veroorzaakt sneller storingen. U moet het zo zien: kabels worden onder de grond met elkaar verbonden. Hiervoor wordt een 'mof' gebruikt. Die krimpt of zet uit door temperatuurwisseling. Storingen worden alleen zichtbaar door lantaarnpalen tijdelijk aan te zetten. Die kosten neemt Stedin voor zijn rekening. Wij betalen alleen voor branduren in de avond en nacht. Ook wij zijn tegen energieverspilling.