Melding straatverlichting en verkeerslichten

Is er een storing aan straatverlichting, verkeerslichten of wilt een verzoek doen verplaatsing openbare verlichting? Storingen aan straatverlichting kunt u rechtstreeks melden aan Citytec.

Beschrijving

Storing aan straatverlichting

Deze kunt u rechtstreeks melden aan Citytec. Vermeld bij defecte straatverlichting het mastnummer en/of huisnummers van dichtbijgelegen woningen.

Openbare verlichting die op de dag brandt

We ontvangen vaak vragen over lantaarnpalen die overdag branden. Ook wij als gemeente zijn tegen energieverspilling en onnodig kosten maken. Waarom brandt de verlichting dan toch op de dag? Netbeheerder Stedin zet de verlichting overdag aan om storingen te verhelpen en daar waar nodig onderhoud toe te passen.
Ieder voorjaar en najaar zien we dat er veel storingen zijn in de openbare verlichting. Dit komt door de wisseling in temperatuur. Overdag is de temperatuur bijvoorbeeld zo'n 20 graden, maar 's avonds en 's nachts koelt het al behoorlijk af. Deze wisseling in temperatuur veroorzaakt storingen. De aansluitingen om kabels met elkaar te verbinden - een zogenaamde mof (in de grond) - krimpen of zetten uit door de wisseling in de temperatuur. Hierdoor ontstaan er storingen. Om dit op te lossen is het vaak zoeken bij welke lantaarnpaal de storing zit. Dit kan Stedin alleen zien door de lantaarnpalen aan te zetten.
De kosten voor het overdag branden van de openbare verlichting zijn voor Stedin. De gemeente IJsselstein betaalt alleen het verbruik in de avond/nacht.

Melding afscherming, verplaatsing openbare verlichting

Deze kunt u melden bij de gemeente. Stuur hiervoor een e-mail naar info@ijsselstein.nl en vermeld in het onderwerp 'Melding openbare verlichting'.

Storing verkeerslichten

Deze kunt u melden bij de gemeente. Stuur hiervoor een e-mail naar info@ijsselstein.nl en vermeld in het onderwerp 'Melding storing verkeerslichten'.